MALS primio Bahtirijev zahtev, sad treba da odluči o zakonitosti

Izvor: Insajderi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ministarstvo za administraciju i lokalnu upravu navelo je da je primio zahtev opštine Mitrovice za izmenu zakona o administrativnim granicama opština kako bi se Mitrovica ujedinila.

„Ministarstvo za administraciju lokalne uprave primilo je zaključak usvojen od strane Skupštine Južne Mitrovice, poslat 30.11.2018 a tiče se „pokretanja izmene Zakona br 03/ L-041 o administrativnim granicama opština, kako bi se Mitrovica ujedinila,“ navedeno je u odgovoru MALS-a.

Takođe je poznato da će u tom vremenskom roku ovo ministarstvo oceniti zakonitost ovog zahteva.

„U skladu sa svojim mandatom, Ministarstvo za lokalnu upravu razmotriće ovaj zaključak a u skladu sa važećim zakonima, napraviće procenu njegove zakonitosti u roku propisanom Zakonom br 03/L-040 o lokalnoj samoupravi,“ navodi se u odgovorima koje je MALS dostavio portalu Kallxo.com.

Pre nekoliko dana, gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri zatražio je izmenu zakona o sprovođenju inicijative za „ujedinjenje“ Mitrovice. Ova inicijativa Bahtirija dobila je podršku pozicije i opozicije u ovoj opštini.

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.