Mališani iz Finske na turniru u Leposaviću

Turnir u Leposaviću
FOTO: RTK2

U Leposaviću će u subotu biti održan 12. Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom „Čika Cone”, pored ekipa sa teritorije Kosova, na turniru će ove godine učestvovati i mališani iz centralne Srbije, Republike Srpske, Makedonije i Finske.

Na ovogodišnjem turniru učešće će uzeti preko 25 ekipa, a po rečima organizatora Nebojše Ninića, takmičenja će se odvijati u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

„Imaćemo ekipu iz Makedonije, to je „Akademija Tošev”, sa Pala će nam biti gosti iz Partizana, zatim Guča, Free kick iz Niša, Mladost-radost iz Čačka, kao i Novi Pazar, Pasjane, Gračanica, Severna Mitrovica”, istakao je Ninić.

Kao specijalni gost na turniru će, po prvi put, učestvovati ekipa „Kajanin Haka” iz Finske koja već nekoliko dana boravi u Leposaviću. Ogromne zasluge za dolazak dečaka iz Finske idu na račun trenera ove ekipe, Marka Milunovića.

„Ja sam radio kao trener ovde u fudbalskom klubu „Kosmet”. Nebojša Ninić, koji je i osnovao ovaj klub, bio je moj prvi trener od koga sam veliki deo o fudbalu i naučio. Ja sam tu radio i onda kada se pojavila mogućnost da deca iz Finske učestvuju na ovom turniru, ja sam to oberučke prihvatio pošto vodim jednu generaciju u klubu „Kajanin Haka“. Pravo mi je zadovoljstvo što se sve ovo ispunilo i što smo danas ovde”, rekao je Marko Milunović.

Gosti iz Finske ističu da su prezadovoljni gostoprimstvom domaćina i prirodnim lepotama Kosova, dok od turnira očekuju da prođu grupnu fazu takmičenja.

„Izuzetno je lepa priroda i lepe su planine. Ljudi su izuzetno gostoljubivi. Što se tiče takmičenja, znam da će moji momci dati sve od sebe. Očekujem teške utakmice i dobar fudbal”, kazao je jedan od trenera finske ekipe, Jurki Navalainen.

Memorijani turnir „Čika Cone” biće održan u subotu na stadionu u Leposaviću.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.