Mali: Isplata pomoći za Srbe na Kosovu u trećoj nedelji maja

evri 100 evra novac pare
FOTO: Shutterstock

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da će u trećoj i četvrtoj nedelji maja biti isplaćena najavljena jednokratna pomoć Srbima koji žive na Kosovu, prenosi B92.

„Pomoć od 100 evra će dobiti građani na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, a 200 evra će biti uplaćeno za one koji tamo žive, a nezaposleni su“, rekao je on.

Ministar je dalje objasnio da će svi nezaposleni u Srbiji, koji su registrovani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje dobiti pomoć od 60 evra, koja će im biti isplaćena u junu.

Mali je podsetio i da za dva dana, odnosno 28. aprila, počinje prijava punoletnih građana za pomoć od 30+30 evra putem portala Uprave za trezor, dok će telefonska prijava početi 5. maja i trajaće do 15. maja.

„Proces prijave biće organizovan kao i prošle godine, kada je pomoć države od 100 evra dobilo oko 6,2 miliona građana Srbije. Pozivam građane da i ove godine iskoriste ovu pomoć i prijave se“, rekao je Mali.

Za ovu vrstu pomoći, kako je rekao, ne treba da se prijavljuju penzioneri, korisnici socijalne pomoći, niti lica koja su na izdržavanju zatvorske kazne.

On je objasnio i da uplata pomoći najstarijima kreće odmah nakon prvomajskih praznika, dodajući da će isplata pomoći za ostale građane početi 12. maja za one koji su se do tada već prijavili.

Povezane vesti:

Mali: Za građane KiM isplata pomoći u maju, ne treba prijavljivanje

Vučić najavio finansijsku podršku za KiM: 200 evra za nezaposlene i po 100 evra za svako dete i svakog čovekaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.