Mali: Danas može da podigne 100 evra 950.000 penzionera u Poštanskoj štedionici i na kućnim adresama

Siniša fMali
FOTO: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar finansija Srbije, Siniša Mali, izjavio je da je danas počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950 hiljada penzionera koji imaju tekući račun u Banci „Poštanska štedionica“ i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.

U saopštenju ministarstva navodi se da je juče isplaćena jednokratna pomoć za oko 100 hiljada penzionera, koji su u petak mogli i da raspolažu novcem.

Mali je kazao da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima, koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama.

„Danas, u filijalama ‘Poštanske štedionice’ penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći u dinarskoj protivrednosti… Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u toj banci, ‘Poštanska štedionica’ otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura ‘Poštanske štedionice’, kao i na šalterima pošta“, rekao je Mali.

Mali je dodao da na kućnu adresu penzije prima ukupno 305.200 penzionera.

On je naveo i da će sve ekspoziture banke u subotu, 16. maja, raditi sa produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova.

„U danima neizvesnosti, želimo da pružimo dodatnu sigurnost našim penzionerima. Nadam se da će oni ovaj novac iskoristiti za ono što im je najpotrebnije“, naveo je Mali.

Pročitajte još:

Za 100 evra se prijavilo 2,35 miliona građana, isplate penzionerima već u petak

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.