Malac genijalac Nemanja Jovanović pobednik međunarodne olimpijade iz mentalne aritmetike

Nemanja Jovanović
FOTO: Milica Popović

Malac genijalac ima novog šampiona…

Osmogodišnji Nemanja Jovanović iz sela Batus kod Kosova Polja ostvario je izuzetan uspeh osvojivši prvo mesto na osmoj međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike, koja se održala 9. juna u Beogradu.

Jovanović, učenik prvog razreda i prve godine u školi „Malac Genijalac“, briljirao je u pismenom delu takmičenja, nadmašivši konkurenciju iz preko 10 zemalja.

Olimpijada koja se održava svake godina, protekle nedelje okupila je više od 500 učenika.

„Nemanja je bio presrećan, prosto nije mogao da veruje jer je bilo mnogo dece. Krenuo je u školu u septembru i za ovih 10 meseci pokazao je koliko je vredan i talentovan. U školi je odličan učenik, voli da radi i ne propušta časove,“ ovako govori Milica Popović, kordinatorka škole „Malac Genijalac“, o ovogodišnjem pobedniku.

Osim Nemanje, iz ove škole na olimpijadi je učestvovalo još devetoro učenika uzrasta od šeste do dvanaeste godine.

„Svi su oni pobednici jer je samo učešće na ovakvom takmičenju veliko postignuće“, ističe Popović.

Ovo je treća godina zaredom, ističe, kako škola ‘Malac Genijalac’ osvaja nagrade.

„I svaki put sam uzbuđena i presrećna. Mislim da je za decu ovo veliko iskustvo. Imaju priliku da se druže sa vršnjacima, dele svoja iskustva i razmišljanja, i razvijaju svoje veštine“.

Inače, škola „Malac Genijalac“ u Gračanici postoji preko pet godina i radi prema programu hikari, japanskom programu mentalne aritmetike.

Mentalna aritmetika, objašnjava Milica Popović, dobra je za razvijanje koncentracije, fokusa i pamćenja.

Upis dece vrši se u januaru i septembru mesecu svake godine.

Malo čudo prirode u centru grada: OŠ „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici dobila učionicu u prirodiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.