Predsednik PO Priština: Grubom greškom Kancelariji za KiM dostavili smo netačnu informaciju o pomoći, izvinjenje i Maksimoviću

Vest je ažurirana

18:30 – „Grubom tehničkom greškom službenika PO Priština sa sedištem u Gračanici, danas smo Kancelariji za KiM dostavili nepreciznu informaciju da je ćerki Zorana Đorđevića iz ovog mesta obezbeđen stan od strane opštine“, oglasio se u upravo saopštenjem predsednk Privremenog organa Priština, Ljubinko Karadžić.

Nakon što je Kancelarija za KiM danas potvrdila da će Zoranu Đorđeviću iz Gračanice biti izgrađena kuća, dodajući istovremnu da su i u prošlosti ovoj porodici pomagali u više navrata, kao i da su njegovoj deci koja su zasnovala svoje porodice već obezbeđeni stan i kuća, njegov zet, Aleksandar Maksimović demantovao je za naš portal da je njegova supruga dobila stan. On tvrdi da je sam napravio kuću, ali i da mu je opština donirala građevinski materijal u vrednosti od 1.500 evra.

Sada je Karadžić ponovio istu informaciju:

„Činjenica je da je dobio pomoć u vidu građevinskog materijala, na šta je gospodin Aleksandar Maksimović ukazao. Izvinjavam se gospodinu Aleksandru Maksimoviću i porodici Đorđević zbog ove nenamerne pogreške“, dodao je Karadžić.

Takođe je potvrdio navode Kancelarije za KiM, da će Aleksandrovom tastu, Zoranu Đorđeviću, biti izgrađena nova kuća sredstvima ove kancelarije, što je trenutno i ključno pitanje za porodicu Đorđević..

Najavio je ujedno da će razgovarati sa porodicom njegove ćerke i Aleksandrom Maksimovićem, kako bi uvideo na koji način institucija kojom upravlja može da im pomogne u budućnosti.

17:29 – Maksimović demantuje navode da je ćerka Zorana Đorđevića iz Gračanice dobila stan

Aleksandar Maksimović iz sela Lepine demantovao je danas navode Kancelarije za KiM – da je njegovoj supruzi – Maji, tj. ćerki Zorana Đorđevića iz Gračanice, dodeljen stan. 

Kancelarija za KiM potvrdila je danas za KoSSev da će uskoro biti sagrađena nova kuća bračnom paru Đorđević iz Gračanice – Zoranu i Vesni, koji, kako je juče javio RTV Kim, žive u staroj „letnjoj kujni“, bez kupatila.

Iz ove Kancelarije su ujedno poručili da su Zoranu Đorđeviću i ranije izlazili u susret, donacijom građevinskog materijala.

Za KoSSev su naveli da je Zoranovom sinu, preko Privremenog organa grada Prištine, dodeljena kuća u Novom Badovcu, ali i da je njegovoj ćerki koja je zasnovala svoju porodicu, takođe preko opštine Gračanica dodeljen stan.

U međuvremenu se našem portalu javio Aleksandar Maksimović koji je u braku sa ćerkom Zorana Đorđevića, i demantovao deo navoda Kancelarije.

„Navodi da je ćerka Zorana Đorđevića dobila stan nisu tačni, to je čista laž“, kazao je za KoSSev Maksimović.

Tvrdi da je on samostalno, od svojih para sagradio kuću u kojoj sada živi sa svojom porodicom.

„Ja sam prodao njivu od 40 ari, kako bih sagradio kuću u selu Lepina i da bih se odvojio i osamostalio od svojih roditelja“.

Sa druge strane, kazao je da su on i njegova supruga dobili pomoć od opštine Gračanica u vidu građevinskog materijala.

„Na ime braka kad smo počeli da pravimo kuću, opština nam je dala 1.500 evra pomoći u vidu građevinskog materijala – blokova, cementa i peska, i to je sve“.

Kaže da mu nije bilo svejedno kada je pročitao da je njegova supruga dobila stan.

„Mnogo me je zabolelo kada sam pročitao – ‘ćerka je dobila stan’ a ja sam uložio pola imanja da bih sagradio kuću“, kazao je za KoSSev Maksimović.

Pročitajte još:

Kancelarija za KiM: Đorđevići iz Gračanice dobijaju novu kuću, i ranije smo im pomagali

Porodica u Gračanici bez kuće i kupatila, čeka na ispunjenje obećanja da je svaka kuća na KiM svetinja

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.