Leposavić: Položen kamen temeljac za izgradnju nove stambene zgrade

Foto: Kancelarija za KiM

U Leposaviću je danas položen kamen temeljac za izgradnju nove stambene zgrade. Zgrada koja se finansira od sredstava Kancelarije za KiM, imaće 12 stanova koji su namenjeni za mlade bračne parove i socijalno ugrožene porodice.

Kamen temeljac položili su danas pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković i predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju kontinuirano ulaže u stvaranje boljih uslova za ostanak i opstanak našeg naroda u pokrajini. Ove godine gradimo rekordan broj zgrada, imamo svojevrsnu građevinsku ekspanziju što je dodatni znak i simbol da su Kancelarija i država Srbija tu za svoj narod“, kazala je Stojković nakon polaganja kamena temeljca.

Podsetila je da Kancelarija ne ulaže samo u stambeno zbrinjavanje, veći i u putnu infrastrukturu, škole, bolnice, crkve.

„Pomažemo svom narodu, na svim poljima i to ćemo i nastaviti“, istakla je Stojković.

Precizirala je da će sredstvima Kancelarije za KiM ove godine biti izgrađeno ukupno 17 zgrada na prostoru Kosova.

Stojković je potom zajedno sa Todićem obišla radove na još jednoj zgradi u leposavićkoj opštini, kao i Učenički dom u Lešku.

Todić je izrazio zahvalnost Vladi Republike Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju na pomoći i ulaganju.

„Danas je za nas lep dan jer polažemo kamen temeljac za još jednu zgradu u našoj opštini, ali ulažemo u stambeno zbrinjavanje na čitavom KiM. Samo u Leposaviću, mi imamo 7 novih zgrada za poslednje tri godine, što govori o ulaganjima naše države i podršci našem narodu“, poručio je Todić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.