Lončar: Opšta bolnica u Pazaru biće kovid bolnica; Srbija ima 260.000 PCR testova

Foto: Irfan Ličina, Nova S

Opšta bolnica u Novom Pazaru postaće kovid bolnica, a kolegama u ovom gradu danas na ispomoć stižu 14 lekara i sestara iz Kragujevca, rekao je jutros u telefonskoj izjavi za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar Lončar, premijerka Brnabić i ministar trgovine Rasim Ljajić, obišli su juče opštu bolnicu u Novom Pazaru odakle su građani danima izveštavali o povećanom broju preminulih i teškim uslovima u kojima se oboleli leče.

Njihovo obraćanje medijima ispred bolnice pratilo je negodovanje grupe građana koji su uzvikivali „lopovi“, zviždali i tražili opremu za zdravstvene radnike i lečenje. Pored građana, protestovao je i deo medicinskih radnika koji su tokom obraćanja zvaničnika vlade, okrenuli leđa.

Ministar Lončar i premijerka Brnabić učesnike protesta optužili su juče za politizaciju, a deo medija za širenje lažnih vesti i istovremeno poslali poruku o tome da je u borbi protiv pandemije koronavirusa potrebno jedinstvo.

Iako je juče ministar rekao da situacija u bolnici u Pazaru više nije alarmantna, jutros saopštava da će se, čitava bolnica u Pazaru pretvoriti u kovid bolnicu.

Jutros je još jednom upozorio da informacije na društvenim mrežama o tome šta u bolnici nedostaje, nisu validne i tvrdi:

„Bolnica u Novom Pazaru trenutno ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji“.

Povodom, kako kažu, pojedinih medijskih navoda o tome da u Srbiji nema dovoljno testova, vlada Srbije i Krizni štab, juče su, po prvi put od proglašenja epidemije saopštili da u zalihama ima 260.000 PCR testova i da se količina raspoloživih testova redovno dopunjava u skladu sa potrebama.

Povezani članci:

Deo pazarskih medicinara okrenuo leđa Lončaru i Brnabićki

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.