Skup u Prištini za lokalne izbore u Preševu i Bujanovcu – Kurti sa kandidatima za gradonačelnike

Kurti sinani mustafi skup Priština
FOTO: Klan Kosova

Izvor: Klan Kosova (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Pod sloganom „Umom i srcem“ danas je u Prištini održan miting podrške za izbore u dolini, kojem su prisustvovali premijer Aljbin Kurti, kandidatkinja za gradonačelicu Preševa, Ardita Sinani, kandidat za gradonačelnika Bujanovca, Ragmi Mustafi, albanski poslanik u Skupštini Srbije, Šaip Kamberi.

Na ovom skupu istaknuta je potreba podrške dolini za „prevazilaženje nejednakosti koje im nanosi srpska država“.

Kurti je rekao da su izbori u dolini jedinstvena prilika za tamošnje Albance.

„Dolina je simbol nade i izdržljivosti, nosi bogato kulturno nasleđe, ali i veliki razvojni potencijal. To je i dalje jedna od najosetljivijih oblasti, videli smo mnoge izazove kroz koje je dolina prošla, kontinuirana diskriminacija, nedostatak pristupa dokumentima su samo neki od problema sa kojima se suočavaju Albanci. Vlada je non-stop radila na pružanju socijalne i ekonomske podrške. Ulagali smo i nastavićemo da ulažemo da pomognemo našoj zajednici tamo, da tamošnjim građanima obezbedimo bolji život. Sada, sa predstojećim izborima u dolini, imamo jedinstvene mogućnosti da unapredimo ovu saradnju. Vlada će uvek biti uz njih, podržavajući razvoj na svakom koraku”, rekao je Kurti.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Preševa, Ardita Sinani, zamolila je građane koji žive i rade na Kosovu da dođu u nedelju i iskoriste pravo glasa, kako bi kroz upravljanje Albancima unapredili budućnost doline.

Kandidat za predsednika opštine Bujanovac, Ragmi Mustafi, istakao je da samo moralna podrška nije dovoljna, već da Kosovo i dolina moraju biti povezani kao nikada do sada kako bi se poboljšao život tamošnjih građana Albanaca.

„Nije dovoljna samo moralna podrška, potrebno je da komuniciramo kao nikada do sada sa Kamenicom, Gnjilanom i Prištinom, vi koji ovde živite ste najbolji dokaz. Danas vi Bujanovčani Albanci možete da idete svojim kućama sa RKS registarskim tablicama, zdravstvene usluge možete da dobijete kao jednaki. Potrudićemo se da zajednički pružimo budućnost svakom Albancu koji živi u Bujanovcu“, rekao je on.

Jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije, Šaip Kamberi, izrazio je uverenje da će 2. juna pobediti Albanci, dodajući da su uz Kurtijevu višegodišnju pomoć savladani mnogi izazovi u dolini. On je pozvao Albance sa pravom glasa da glasaju za dobrobit zemlje.

Gazeta Express: Kurti i Bisljimi ciljaju na vlast u Preševu i Bujanovcu, njihovi savetnici u trci za gradonačelnike – izbori u nedeljuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.