Blizak Vulinov saradnik uhapšen u Leposaviću zbog „krađe identiteta“, različita imena u srpskim i kosovskim dokumentima

kp policija hapšenje lisice
Ilustracija/FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija uhapsila je u ranim popodnevnim satima jednu osobu u Leposaviću zbog sumnje na krađu identiteta. Reč je o muškarcu sa inicijalima M. K.

Vest je za KoSSev večeras potvrdio zamenik komandira KP za region Sever, Veton Eljšani.

Iz policije navode da su imali informaciju o mogućem izvršenju krivičnog dela krađa identiteta, te da su ga službenici redovne jedinice KP danas zaustavili na teritoriji opštine Leposavić, a potom i uhapsili.

„Ova osoba ima dva identiteta – jedan za srpska dokumenta, a drugi za kosovsku dokumentaciju“, kazao je za KoSSev zamenik komandira KP za region Sever, Veton Eljšani.

Određeno mu je 48-časovno zadržavanje.

Policija je ujedno izvršila pretres kuće ove osobe u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je pronašla i zaplenila dokazni materijal, naveo je za KoSSev Eljšani bez preciziranja šta je tačno zaplenjeno.

Iako se za sada tereti zvanično za krađu tuđeg identiteta, Eljšani navodi da postoji mogućnost da će krivično delo biti prekvalifikovano u zavisnosti od daljeg toka istrage.

„Sumnja se da je uzeo nečije podatke, ali videćemo, ukoliko nije to, promeniće se kvalifikacija krivičnog dela“, naveo je.

M. K. je više godina bio angažovan u Mreži „Most“ na radnoj poziciji novinara, odnosno člana nadzornog odbora ove mreže. Takođe važi i za bliskog saradnika nekadašnjeg direktora Kancelarije za KiM, Aleksandra Vulina i funkcionera u njegovoj stranci Pokreta Socijalista.

U vreme kada je Vulin upravljao Kancelarijom za KiM, M. K. je na terenu bio zadužen za odnose sa medijima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.