Ljiljana Šubarić položila zakletvu: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno

FOTO: Kim

Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.

Šubarićeva je, obraćajući se na svečanoj sednici Skupštine Opštine Gračanica, kazala da će se potruditi da opravda podršku građana dobijenu na prethodnim izborima.

„Koliko god da sam se pripremala za ovaj dan, a pripremala se jesam, ipak ne mogu da nađem dovoljno dobre reči da objasnim i iskažem i strah i nadu koju osećam, preuzimajući za mene ovu svetu dužnost i obavezu. Dragi sugrađani, učiniću sve da opravdam vaše poverenje i da poverene mi dužnosti obavljam časno i pošteno“, rekla je ona.

Odbornicima je čestitala mandate i poručila da od njih očekuje da će zajedničkim radom opštinu Gračanica učiniti boljim mestom za život ovdašnjeg stanovništva.

„Vas i mene građani su birali imenom i prezimenom, a to nam daje visoki politički značaj, legitimitet i još ozbiljniju političku odgovornost i toga moramo biti svesni. Rukovodeći se odgovornošću, političkom i moralnom, jasno i odmah hoću da stavim do znanja da ću biti predstavnik svih građana, da ću službu narodu kao predsednica Opštine Gračanica vršti pravedno i jednako prema svima, bez obzira na političku, nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost“, dodala je.

Onima koji su podržali Srpsku listu na izborima u Gračanici se posebno obratila.

„Vaša podrška je naša snaga. Opština Gračanica će biti mesto za sve naše ljude. Dragi građani, budite uvereni da smo jako dobro upoznati sa svim izazovima koji stoje pred nama, a koji svakodnevno utiču na naše živote, naše porodice. Ti izazovi su naša obaveza i naš posao, ti izazovi su prioritet Srpske liste“, kazala je Šubarićeva.

Nisu izostale ni reči zahvalnosti rukovodstvu Srpske liste i njenom predsedniku Goranu Rakiću, kao ni predsedniku države Srbije i SNS-a Aleksandru Vučiću. Čule su se i političke poruke.

„Politika u opštini Gračanica za vreme mog mandata, za vreme našeg mandata, biće politika kontinuiteta političke borbe Srpske liste i to ne smemo nikako zaboraviti“, rekla je gradonačelnica.

Govoreći o predstojećim obavezama, obećala je da će prioritet biti socijalna karta, te da će završiti sve započete infrastrukturne projekte, ali je kazala i da predstoje i novi projekti od, kako je rekla, „istorijskog značaja“.

„Drage koleginice i kolege, moramo biti kadri da ih sprovedemo uspešno i do kraja, jer to će biti test naše političke borbe, a to ćemo uspeti samo ukoliko se budemo pridržavali osnovnih političkih i moralnih principa. Ako se budemo državli pravde“, rekla je Šubarićeva.

Podstimo, Ljiljana Šubarić je na poslednjim lokalnim izborima pobedila protivkandidata Branimira Stojanovića. Do ovih izbora se nije bavila politikom, već medicinom. Profesorka je na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici i stomatolog.

Mnogi su tokom kampanje izrazili sumnju u njenu kandidaturu zbog političkog neiskustva, ali je ona uprkos tome, uz „veliku podršku svoje partije“, odnela ubedljivu pobedu na loklanim izborima.

Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.