Zvečan i okolina bez struje, kvar na podzemnom kablu

struja
FOTO: KoSSev

Usled prekida na visokonaponskom kablu, potrošači u opštini Zvečan su bez struje od 17h, javio je Radio Kontakt Plus. Nadležni ne mogu da preciziraju kada će kvar biti otklonjen, a snabdevanje električnom energijom normalizovano.

Glavni dispečer Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, Zoran Obradović, kaže da je došlo do kvara na podzemnom kablu, dužine oko jedan kilometar.

„Od ‘Energetike’ do zgrade Opštine Zvečan, podzemni kabl je u prekidu. Tri ekipe su na terenu, pokušavaju na sve načine da otklone kvar. Radićemo i večeras kako bi našli mesto gde je došlo do kvara. S obzirom na to da je reč o podzemnom kablu, to ide malo teže“, objašnjava Obradović.

Obradović nije mogao da precizira kada će doći do normalizacije u snabdevanju električnom energijom, jer je, kako kaže, reč o velikom kvaru na mreži.

Sever Kosova zabeleo se danas prvim snegom, a temperatura je na nuli. Iz Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica, danas su građanima opština na Severu uputili poseban apel, upozorivši da je potrošnja energije opterećena blizu maksimuma, a naročito od jutros.

„Upućujemo apel potrošačima da smanje potrošnju, ulazimo u krizno i svi su nam pravci kompletno ka Severu. To važi za potrošače u opštini Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Kosovska Mitrovica“, kazao je za KoSSev glavni dispečer Elektrodistribucije Kosovska Mitrovica, Zoran Obradović.

On je još jutros objasnio da je već došlo do problema u snabdevanju energijom u predelima zahvaćenim velikim padavinama na Severu, te da su ekipe od ranih sati na terenu kako bi uspostavile napon struje.

„Molimo za solidarnost i savesnost“, apeluje Obradović.

A kakva je spremnost ostalih službi pred zimske temperature, čitajte u posebnoj vesti:

Prvi sneg u Mitrovici: Nadležni spremni, opreznost u saobraćaju, građani da smanje potrošnju struje

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.