„Leto svuda pa i u kačaničkoj klisuri“

FOTO: Avdulah Hoti FB

„U Kačaniku i u Han i Eljezitu oduševljenje bez presedana!“ – poručio je Avdulah Hoti. „Han i Elezit“, Albanci nazivaju mesto Đeneral Janković. Pa opet: „Leto svuda pa i u kačaničkoj klisuri“.

Nastavlja se kampanja pred vanredne kosovske izbore, a kosovski lideri ne staju – ni u posetama, ni u jakim porukama. Mediji ih prate, ali i oni preko naloga društvenih mreža objavljuju foto albume na kojima su okruženi velikim brojem svojih simpatizera.

„U našem Kačaniku, na mestu gde su postavljeni temelji države Kosovo, Demokratska liga Kosova izboriće se ubedljivom pobedom“, poručio je danas iz Kačanika Avdulah Hoti, kandidat za još jedan premijerski mandat.

Izlistao je i ovog puta ono što vidi za sadašnje ali i buduće uspehe svoje vlade – puteve, most preko Lepenca, fabrika cementa, izgradnja sportskih hala…

Haradinaj Vučiću: Ili priznajte Kosovo, ili se pridružujemo Albaniji

Vest dana iz predizborne trke, barem za deo javnosti i medija, ipak stiže iz Uroševca.

Tamo je lider AAK Ramuš Haradinaj nastavio da se obraća Aleksandru Vučiću i da govori o velikoj Albaniji.

„Kad postanem predsednik države, uz pomoć Boga i uz vašu pomoć, poslaću poruku Vučiću: Ili priznajte Kosovo, nemojte nas više stopirati, jer nemamo vremena da čekamo, jer stvorili smo vojsku i energetsku nezavisnost, mi ćemo nastaviti put, ujedinićemo se sa Albanijom. Nemate izbora, ne gubite vreme sebi i svome narodu, jer mi ćemo da završimo naš posao“, rekao je on.

Ova stranka nije dala kandidata za premijera, ali jeste za predsednika – a to je Ramuš Haradinaj, koji mesecima vodi kampanju da dođe na to mesto.

Hodžaj: Kurti dozvolio kineske PCR testove iz Srbije, Hoti – ruske vakcine, ja ću vakcinisati 70% stanovništva

Vođa PDK i kandidat za premijera, Enver Hodžaj, poslednjih dana naglasak stavlja na vakcine, uz standardnu kritiku, pre svega Hotija i Kurtija, koje vidi kao glavnu konkurenciju.

Tvrdi da će 70% stanovništva na Kosovu biti vakcinisano kada on bude došao na vlast, iako će se izbori završiti na Kosovu, a nijedna vakcina do tada neće stići.

Kurti i Rašić u Štrpcu: Ne ide priroda sa betonom, reka sa MHE i turizam sa otpadom

Kosovski predizborni gemišt

On upravo kritikuje Hotija zbog toga i odgovara na njegove najave da vakcine stižu ovog meseca.

„Biti na poziciji premijera, a obećavati vakcine u predizbornoj kampanji je sramota. On je u vladi i on kaže meni da sam ja u kampanji, a mi im donosimo vakcine. Niti gospodin Kurti, niti gospodin Hoti, onaj prvi koji je dozvolio testove iz Srbije na severu, a koje su poreklom iz Kine, a ovaj drugi koji je primio vakcine iz Srbije, i to originalno iz Rusije – ne mogu da donesu vakcine na Kosovo“.

A zna se ko može: „onaj jedini koji ima kontakte sa svetom i ko može pola stanovništva da vakciniše“, Hodžaj govori za sebe.

Nije kraj njegovim obećanjima. Kallxo prenosi da je danas u Lipljanu obećao 30 centara za vakcinaciju i paket pomoći za svakog inficiranog, povećanje plate od minimum 300 evra.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.