Kurti i Rašić u Štrpcu: Ne ide priroda sa betonom, reka sa MHE i turizam sa otpadom

FOTO: Albin Kurti FB

Lider Pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbin Kurti (Albin) je u pratnji predsednika PDS-a, Nenada Rašića, danas obišao Štrpce.

„Ovog jutra, sastao sam se sa grupom srpskih i albanskih građana, koji su udružili snage kako bi zaštitili svoje reke od izgradnje mini hidroelektrane. Ne ide priroda sa betonom, kao što ne idu reka sa hidrocentralama i turizam sa otpadom“, poručio je Kurti.

Podelivši fotografije preko svoje Fejsbuk stranice nakon posete, Kurti je preneo predizbornu poruku da se 14. februara „događa referendum“.

Kako je RTV Kim javio, Rašića i Kurtija su u Štrpcu uglavnom dočekale pristalice Građanske inicijative „Za slobodu, pravdu i opstanak“ koju Rašić i podržava na predstojećim izborima, iako se on nije kandidovao za ove izbore.

Na tročlanoj listi GI SPO koju predvodi Milan Dabić iz Gračanice je i kandidat iz Štrpca – Cvetko Veljković.

Meštani Štrpca, Srbi i Albanci, protive se već nekoliko godina izgradnji mini hidroelektrana.
Međutim, RTV Kim navodi da dočeku dvojice političara nije prisustvovao jedan od najglasnijih boraca za očuvanje životne sredine iz ovog mesta – Stojan Josimović.

„Danas je to bilo više političko pitanje. Čuo sam da je bio (Kurti) ali ne znam detalje“, rekao je kratko Josimović za RTV Kim.

U predstavljanju svog predizbornog programa ove nedelje Kurti je značajan deo pisanih namera i planova posvetio borbi protiv MHE.

Kosovski predizborni gemišt

O kosovskim izborima opširnije na našoj tematskoj stranici.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.