Leposavić: Utopio se 18-godišnji Palestinac, pretpostavlja se sleteo u Ibar ukradenim autom

Leposavić

Osamnaestogodišnji Palestinac stradao je danas, najverovatnije utapanjem u reci Ibar, kod mesta Kamenica u leposavićkoj opštini, u vozilu koje je ranije tokom dana prijavljeno kao ukradeno u opštini Zvečan. 

Spasilačke jedinice i pripadnici Kosovske policije, posle više sati, izvukli su večeras oko 18 časova telo nesrećnog mladića i vozilo, za KoSSev je potvrdio zamenik regionalnog komandira Kosovske policije za Sever, Besim Hoti.

Ekipa sudske medicine iz Prištine oko 20 časova preuzela je telo radi obdukcije.

„Danas oko 13:40, policijska patrola iz Leposavića primetila je putničko vozilo u koritu reke Ibar u Kamenici – marke Folksvagen Golf, bele boje i registarskih oznaka KM. Za sada pretpostavljamo da se vozilo pre sletanja u reku najverovatnije kretalo iz pravca Zvečana ka Leposaviću. Pretpostavljamo da je njim upravljao muškarac, Palestinac, kod kojeg smo pronašli lična dokumenta koja su mu najverovatnije i pripadala. Mladić je 2000. godište,“ rekao je Hoti.

Na lice mesta je, uz asistenciju saobraćajne policije, izašla i regionalna istražna jedinica, i uz spasilačku ekipu, vozilo je večeras izvađeno sa preminulim mladićem. Lekarska ekipa je nešto posle 18 sati konstatovala smrt, karakterišući je kao „nenasilnu“, dok je slučaj zaveden kao ugrožavanje javnog saobraćaja.

Tačne okolnosti nesreće znaće se nakon obdukcije.

Što se vozila tiče, pretpostavlja se da je ono ukradeno pre nesreće, jer je oko 12:15, policijskoj stanici u Zvečanu jedan vlasnik prijavio nestanak svog putničkog automobila.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.