U Leposaviću na prevaru sakupljala novac za bolesno dete

Kosovska policija za region Sever, u poslednjem 24-časovnom izveštaju zabeležila je slučaj prevare u Leposaviću. U Zvečanu juče registrovan slučaj ugrožavanja lica pod međunarodnom zaštitom, a koji se dogodio 13. oktobra, odnosno u danu poslednjih nemira na Severu Kosova.

U Leposaviću je državljanka Srbije prijavila policiji da je za njenu bolesnu ćerku, druga žena prikupljala novac, a da pre toga nije imala njeno odobrenje za to.

Osumnjičena je privedena, a u stanici policije je i priznala da je učinila zloupotrebu.

Ipak, odlučeno je da ona bude puštena na slobodu.

U Zvečanu strani državljani prijavili oštećenje automobila tokom nemira

Juče je policiji u Zvečanu prijavljeno da su nepoznata lica 13. oktobra kamenicama oštetila automobil marke Lend Rover, u kojem su se nalazila tri strana državljanina (lica pod međunarodnom zaštitom).

Podsetimo, Policijske jedinice iz Prištine izvele su 13. oktobra koordinisanu akciju, kako su potvrdili, sprečavanja šverca, ali je u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečana, došlo do nemira. Sukobili su se okupljeni građani sa specijalnim jedinicama policije, a koje su stigle kao asistencija policiji i inspekciji koja je pokušala da sprovede pretres u pojedinim objektima širom Mitrovice i Zvečana.

U opštini Zvečan došlo je i do pucnjave, a teško je ranjen jedan Srbin, koji je u međuvremenu operisan, i prebačen na dalje lečenje u Beograd.

Policija danas navodi, da u slučaju kamenovanja stranih državljana istog dana povređenih nije bilo, a obavešten je i nadležni tužilac.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.