Leposavić i drugi dan prikuplja pomoć

U Leposaviću se nastavlja akcija prikupljanja pomoći za poplavama ugrožena područja Srbije. Od juče građani Leposavića, ali i okolnih mesta pomoć donose u prostorije Crvenog krsta, odnosno danas – u salu starog doma kulture.
 
Jedan od inicijatora ove akcije, student Branko Milutinović potvrdio je da će ovaj centar za prikupljanje pomoći biti otvoren sve dok građani budu donosili pomoć. On je u izjavi za KoSSev potvrdio da je akcija u Leposaviću bila više nego uspešna, ali i da je proširena na ostala mesta u blizini Leposavića.

MOBILIZACIJA SRPSKOG NARODA NA KiM-u ZA POMOĆ SRBIJI I SRPSKOJ: Pratite sa nama događaje iz sata u sat OVDE
 
"U saradnji sa Crvenim krstom Leposavića otvorili smo centre za prikupljanje pomoći u Sočanici, Lešku i okolnim manjim mestima, a Crveni krst se pobrinuo da nam obezbedi prostorije," rekao je Milutinović, dodavši da pomoć koja je prikupljena u ovim mestima tek treba da se doveze do Leposavića.
 
On objašnjava da za sada nemaju tačne informacije koliko su pomoći prikupili, ali su još juče iz prostorija Crvenog krsta u Leposaviću prešli u druge, veće prostorije.
 
"Nemamo tačne informacije koliko je prikupljene pomoći, ali ono što smo juče uradili jeste da smo iz prostorija Crvenog krsta prešli u zgradu starog doma kulture u Leposaviću, jer nismo imali dovoljno mesta za sve stvari koje su građani doneli. Sakupili smo mnogo garderobe, ćebadi, prekrivača, vode, higijenskih sredstava, manje hrane i najmanje lekova. Sakupili smo nešto novca u Lešku i Leposaviću – do kraja dana ćemo imati tačnu informaciju koliko. Naravno, sve će biti uplaćeno na posebno otvoreni žiro račun Vlade Srbije," objašnjava Milutinović i apeluje na svoje sugrađane da je potrebno više lekova, jer ih je vrlo malo sakupljeno. 
 
Prema njegovim rečima, u akciju prikupljanja pomoći su se masovno uključili kako obični ljudi, tako i privrednici koji su donosili robu iz svojih prodavnica, a učestvovalo je i preko 30 volontera. "Iznenađen sam odzivom građana i volontera. Zahvaljujem im se svima, a posebno volonterima, koji su juče ceo dan strpljivo pakovali svu pomoć, a koji će i ovaj nedeljni dan provesti radno," dodaje Branko. 
 
Prikupljena pomoć iz Leposavića još uvek nije poslata ugroženim područjima u Srbiji. To će se izvesti u koordinaciji sa Crvenim krstom. "Nismo još uvek poslali pomoć od juče. Za to će biti odgovoran Crveni krst Leposavića. Oni će odvesti pomoć u koordinaciji sa svojom centralom u Beogradu, a mi možemo da sugerišemo gde je pomoć najneophodnija i gde bi mogli da odvezu pomoć," objasnio je inicijator ove akcije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.