Jedinice civilne zaštite Severnog Kosova krenule nazad iz Obrenovca

Jedinice civilne zaštite četiri severne opštine na Severu Kosova krenule su nazad iz centralne Srbije nakon dvodnevne akcije spašavanja stanovništva u potpuno poplavljenom Obrenovcu. Oko 70 pripadnika ovih jedinica su upravo iz Beograda krenuli ka Kosovskoj Mitrovici.

“Završili smo u Obrenovcu. Nalazimo se u Beogradu i sada smo krenuli ka Mitrovici, ali smo spremni da se vratimo odmah nazad, ukoliko bude trebalo,” potvrdio je osetno umornim glasom u telefonskoj izjavi za KoSSev, koordinator civilne zaštite za Severno Kosovo, Stevan Pavićević.

MOBILIZACIJA SRPSKOG NARODA NA KiM-u ZA POMOĆ SRBIJI I SRPSKOJ: Pratite sa nama događaje iz sata u sat OVDE

Spasioci civilne zaštite sa Severnog Kosova su umorni, ali naglašavaju da o tome uopšte ne razmišljaju, jer je najpreče bilo spasiti što više ljudi.

“Drago mi je što smo imali priliku da bar malo pomognemo narodu Obrenovca. To je bila samo kap u moru. Nije bila lepa slika koju smo zatekli. Žalosno je šta je sve tamo narod izgubio. Bili smo dobro organizovani. Sve institucije koje su bile zadužene za akciju spašavanja stanovništva u Obrenovcu bile su veoma efikasne. Još uvek sam pod utiskom i ne znam šta bih  više uopšte mogao da kažem u ovakvoj situaciji, osim da smo spremni da se vratimo ponovo u pomoć,” naglasio je Pavićević za naš portal.

Njihov povratak na Severno Kosovo se očekuje u kasnim večerašnjim satima.

Oko 70 pripadnika civilne zaštite sa dvadesetak vozila, opremom i čamcima su krenule sa Severa Kosova za Obrenovac pre tri dana i putovale duže od devet časova. Njihovo kretanje je bilo otežano zbog velikih gužvi na putevima i kretale su se uz pomoć policijskih jedinica, koje su ih preuzimale i pratile iz mesta u mesto. Pre nego da krenu, ove jedinice su bile u pripravnosti, očekujući da poziv stigne i ranije. 

Civilna zaštita se sa Severnog Kosova u Obrenovac uputila nakon javnog poziva premijera Aleksandar Vučića 16. maja. Spasioci su i dan ranije spremno sa vozilima na ulicama čekali poziv da se upute ka centralnoj Srbiji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.