Laplje Selo: Novogodišnji pokloni od Delija za učenike

Desetu godinu zaredom, uoči pravoslavne Nove godine, Fondacija Delije organizuje humanitarnu akciju za srpsku decu na Kosovu. Danas su u osnovnoj školi "Miladin Mitić" u Lapljem Selu podelili 140 novogodišnjih poklona za učenike predškolskog uzrasta i nižih razreda.

Jedan od navijača Crvene Zvezde iz Beograda, Nikola Stefanović,  kaže da je Delijama zadovoljstvo da dođu na Kosovo i podele novogidšnje pakitće deci koja tu žive. 

"Ova deca ovde su zalog opstanka na Kosovu. Svake godine dolazimo, ove godine je to Laplje Selo, prošle godine je to bilo Prilužje. Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo ljudima ovde. Za mene je to nešto najsvetije. Ovo je naše, odavde potičemo, odavde su nam koreni. Svaki dolazak na Kosovo je nešto posebno. Manastiri, pa i ovako kada je neka situacija sa decom nama je srce bude puno."

Ovo je samo jedna u nizu akcija navijača Crvene zvezde iz Beograda i sa Kosova i Metohije. Osim pomoći za decu, Delije organizuju humanitarne akcije i za srpske svetinje, za narod u Metohiji, zdravstvene ustanove na centralnom i severnom Kosovu.

"Mi smo došli na ideju još pre četiri ili pet godina da sprovedemo ovu akciju južno od Ibra. Hteli smo da to bude u Gračnici jer se sve ranije dešavalo u Zvečanu i Kosovskoj MItrovici. Svaki put kada je neka podrška potrebna od humanitarnih akcija do ljudstva, oni (Delije) su tu za nas," kaže vođa Delija iz Gračanice Miroslav Ilić. 

U podeli novogišnjih poklona mališanima pridružili su se i članovi hip hop grupe THC-la familija koji večeras nastupaju na koncetu u Gračanici.

"Ovo danas je poseban povod, da smo zajedno sa našom braćom iz Fondacije Delije podelili paketiće koje su oni organizovali, a večeras smo tu da se veselimo i da proslavimo pravoslavnu Novu godinu. To su naša braća, to su naši ljudi. Više puta smo rekli da je dolazak ovde za nas prirodna stvar i te veze između nas su jake," kaže član ove grupe Borko Vujačić. 

Pre Lapljeg Sela, Delije su posetile manastir Visoki Dečani gde su prisustvovali jutarnjom službi. 

                                                                                                                                                                   Radio Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.