Zeri: Mustafa neće u Brisel na sastanak s Vučićem

Premijer Kosova Isa Mustafa neće ići 27. januara u Brisel na sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, piše prištinski list "Zeri".

Savetnik premijera Kosova i zamenik ministra lokalne samouprave Bajram Gecaj je za list rekao da Vlada Kosova još nije dobila zvaničan poziv za sastanak u Briselu na nivou premijera 27. januara i da još nemaju predlog ni za jednu temu o kojoj bi dvojica premijera mogla da razgovaraju.

Gecaj je potvrdio stav premijera Mustafe da neće putovati za Brisel pre nego što Kosovo dobije preporuku za ukidanje viza za zemlje EU.

Upitan da li se pitanjem liberalizacije viza uslovljava nastavak dijaloga, Gecaj nije konkretno odgovorio, ali je rekao da će se liberalizacija dogoditi ove godine.

Mustafa je u jednom novogodišnjem intervjuu izjavio da neće putovati u zemlje Šengena dok Kosovo ne bude dobilo zeleno svetlo za proces liberalizacije viza.

Istovremeno, Adonis Tahiri iz opozicionog Pokreta Samoopredeljenje rekao je za Zeri da se Premijeru ne može verovati i da Mustafa nema niti legitimitet, niti legalitet da nastavi razgovore sa Srbijom pošto je potpisao protivustavni sporazum o ZSO.

B92/Beta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.