Labinota Demi-Murtezi, žena koja je dobila najviše glasova u PDK koaliciji!

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Labinotë Demi-Murtezi ne samo da je prva poslanica sa hidžabom u Skupštini Kosova, nego je i žena koja je dobila najviše glasova od sviju žena na listi PDK-a.

Ona je dobila preko 11 hiljada glasova, ostavivši iza sebe potpredsjednicu PDK-a, Vloru Çitaku, koja je dobila samo 4.500 glasova, iako je bila šesta na listi PDK.

Iza sebe je ostavila i "super" pojačanje PDK, Margaritu kadriu, koja je bila glavni urednik lista "Kosova Sot", koja je uspjela da dobije 5.167 glasova.

Ni treća na listi PDK, Flora Brovina nije mogla da se približi svojim glasovima kandidatkinji Partije pravde, Labinoti Demi-Murtezi. Flora Brovina je dobila 5.750 glasova.

Nisu samo žene u PDK te koje su doživjele poraz od Labinote. I moćni muškarci koji sus e nalazili na listi PDK su isto prošli.

Ona je bila bolja od bivšeg komandanta Generalštaba UÇK-a, Azema Syle koji nije uspio dobiti više od 8.500 glasova. Iza nje su bili i ljudi od uticaja u PDK, Xhavit Haliti, Rrustem Mustafa i mnogo drugi poslanici.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.