Kvar na crpnoj stanici: Mali Zvečan i više kote Severne Mitrovice najranije do utorka bez vode

Motor pumpe u crpnoj stanici u Severnoj Mitrovici kojom se naselje Mali Zvečan i više kote u Mitrovici napajaju vodom pokvario se sinoć. Kvar bi mogao da se otkloni najranije u utorak uveče, jer je motor poslat u Kraljevo na popravku, potvrdio je za KoSSev direktor vodovoda u Kosovskoj Mitrovici, Miodrag Ralić. On je pozvao sve građane da budu solidarni i štede vodu kako bi se ovim delovima Zvečana i Mitrovice voda obezbedila makar u večernjim časovima.

Vodovod je ipak uspeo do jutros u devet časova da obezbedi vodu određenom broju domaćinstava u delovima Malog Zvečana i Mitrovice, na čijim linijama je došlo do kvara, zahvaljujući manjoj potrošnji vode juče usled kiše, ali pre svega onih potrošača koji vodu koriste za zalivanje bašti, rekao je Ralić.  On je istovremeno apelovao na sve građane da budu disciplinovani i štedljivi u trošenju vode, kako bi vodovod mogao u tom slučaju da, kako je rekao, pokuša da obezbedi i deo vodosnabdevanja za domaćinstva na Malom Zvečanu i višim kotama, barem u večernjim časovima.

Obezbeđena je i cisterna koja će sutra obilaziti delove Malog Zvečana koji su bez vode. Takođe, sami građani u delovima Zvečana i Mitrovice bez vode, rekao je Ralić, mogu i sami da se jave vodovodu i zatraže cisternu. 

Broj telefona vodovoda "Ibar" je 028/425-122, a kvarove možete prijaviti na broj 028/421-235.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.