Kusari-Ljilja progovorila o tome da joj se sprema fizička likvidacija i da je unajmljen egzekutor

Gradonačelnica Đakovice Mimoza Kusari-Ljilja danas je javno progovorila o tome da je dobila pretnju fizičke likvidacije, te da je neko plaćen da to i učini, a da je unajmljen egzekutor iz Albanije, dok su "pazarenje i razgovor" obavljeni u Đakovici, javili su kosovski mediji. Kusari-Ljilja već nekoliko meseci ima obezbeđenje Kosovske policije.

Ona je ovu izjavu dala na današnjoj sednici opštinske skupštine u Đakovici.

"Ja sam javno tražila fizičko obezbeđenje, zato što je neko plaćen da me likvidira. Ovo nije informacija koja je došla iz kuloara, niti iz jedne od 'oda', već je informacija iz albanske policije na koju je imala komentar Kosovska policija i od direktora Kosovske policije je došla naredba za moje fizičko obezbeđivanje," rekla je Kusari-Ljilja na današnjoj sednici u Đakovici, dodavši:

"Plaćenik je iz Albanije, dok su, na žalost, pazarenje i razgovor o mojoj likvidaciji napravljeni u Đakovici." 

Kusari-Ljilja u javnosti je viđena kao najaktivniji kosovski gradonačelnik. Pre ove dužnosti ona je bila i portparol kosovske vlade, a novinari je se na toj poziciji sećaju kao osobe uvek dostupne medijima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.