Kurtijeva vlada poništila još jednu odluku bivše, postavljeni privremeni odbori Trepče i Telekoma

Kosovska vlada
FOTO: KoSSev

Nakon što su nedavno razrešeni, odlukom kosovske vlade na današnjoj sednici imenovani su privremeni članovi odbora Telekoma i nadzornog odbora Trepče. Danas je ujedno odobren program vlade 2020-2023, ali i poništena odluka prethodne o radovima na auto-putu. 

Novo rukovodstvo imenovano je na predlog ministarke ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija, Rozete Hajdari.

Njihov mandat će trajati najviše šest meseci, poručio je kosovski premijer, Aljbin Kurti na današnjoj sednici.

Podsetimo, nova kosovska vlada nedavno je razrešila odbor Telekoma, a odmah zatim i Upravni odbor kompanije za upravljanje železnicama „Infrakos“ i Nadzorni odbor „Trepče“.

Na današnjoj sednici kosovske vlade doneta je i odluka o poništenju odluke prethodne vlade kojom je odobreno dodatnih 50 miliona evra konzorcijumu Bechtel Enka za izgradnju dva uključenja na jedan nadvožnjak na autoputu „Arben Džaferi“.

Odluka je poništena na predlog ministra za infrastrukutru i životnu sredinu, Ljumira Abdidžikua (Lumir Abdixhiku).

Kosovski premijer nedavno se na mesec dana od formiranja nove vlade pohvalio svim njenim novim odlukama, ali i onim odlukama prethodne vlade koje su poništene. O tome više čitajte u: Mesec dana od kako je Kurti preuzeo funkciju premijera.

Većinskim brojem glasova kosovska vlada je danas ujedno odobrila program vlade 2020-2023, dok je za generalnog direktora Kosovske agencije za akreditaciju postavljen Naim Gaši.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.