FK „Trepča“ pred početak prolećne sezone i meč sa Mokrom: Lokalni derbi je lokalni derbi!

FK "Trepča"
Foto: KoSSev

FK „Trepča“ iz Kosovske Mitrovice spreman je za početak prolećnog dela prvenstva Srpske lige Zapad, kao i za sutrašnju utakmicu protiv ekipe „Mokre Gore“ iz Zubinog Potoka u 14 časova u Žitkovcu.

Direktor fudbalskog kluba „Trepča“ Bojan Jakšić, novi šef stručnog štaba Tomas Vasov i kapiten ove ekipe Perica Ilić govorili su na današnjoj konferenciji za medije o tome šta ih očekuje na početku prolećnog dela sezone, koje su im želje, kako su tekle pripreme i o predstojećem lokalnom derbiju.

„Uprava koja je u ovom klubu već godinu i po dana, ima veliku želju da klub vrati na stare staze slave. Ovaj tim su proslavili igrači sa njihovom istorijom i mi želimo da ponovimo taj uspeh, da Trepča bude i ono što zaslužuje“, kazao je direktor ovog kluba, Bojan Jakšić.

Cilj nove uprave je svakako da se domognu ako ne u ovoj, makar u sledećoj sezoni Prve lige, ali ipak osnovni cilj im je da opstanu u ligi u kojoj se trenutno takmiče.

„Trepča to zaslužuje i to je naš neki krajnji cilj Prva liga Srbije, nadamo se da ćemo u tome da uspemo“ kazao je Jakšić.

Novi šef stručnog tima, Tomas Vasov , govorio je o tome kako su tekle pripreme za prolećni deo prvenstva ali i kako je zadovoljan timom koji vodi.

Trener Vasov ističe da iako je imao ponudu za Kinu, nije imao nikakvu dilemu što se tiče dolaska u Kosovsku Mitrovicu, kao ni kada je čuo ovu sportsku priču. Kako kaže, kao bivši sportista i bivši fudbaler, uvek je na prvom mestu ambicija kada klub želi da ide napred.

„Pripreme su krenule 20. januara, a ja sam se priključio 22-og i mogu reći da sam prezadovoljan“ kaže Vasov i dodaje da su u dogovorima sa ljudima iz kluba, odlučili da pripreme obave u Kosovskoj Mitrovici.

U novoj sportskoj hali i u sali Srednje tehničke škole fudbaleri „Trepče“ su se pripremali za nastavak takmičenja.

Prosek igrača je 22-23-24 godine, a FK „Trepča“ je pojačana u prelaznom roku Grunčevićem, Lakotom i Slavkovićem, oni su se odlično uklopili i to se vidi na svakom treningu, dodaje Vasov.

„Sa ovim momcima koji žele da napreduju, neće biti problema. Svakako treba vreme. Probali smo da promenimo koncept, fudbalsku filozofiju, način na koji ta Trepča treba da igra, gde je danas moderni fudbal i koliko mi možemo da napravimo taj iskorak“, kaže trener.

Sada čekaju povratnu informaciju od utakmica, da vidimo gde su i šta treba da poprave kako bi mogli da napreduju, kaže šef stručnog štaba.

Snaga tima je pre svega u timskom radu, ističe ovaj iskusni trener.

„Snaga našeg tima pre svega treba da bude u timskom radu, u sportskom uvažavanju nedostatka koji svako od nas ima pa i ja kao trener, pa je to snaga odakle treba da tražimo dobar rezultat“, ističe Vasov.

Vasov je istakao i da sa nestrpljenjem očekuje otvaranje prolećnog dela ali i lokalni derbi.

Perica Ilić, kapiten je ovog tima, u „Trepči“ je od petlića pa sada i u prvom timu. O atmosferi u klubu kaže da je ona na „visokom nivou“, kako među igračima, tako i na relaciji igrač- uprava i trener-igrač.

FK "Trepča",Perica Ilić
FK „Trepča“,Perica Ilić

Sve je to prema Ilićevim rečima, zbog rada koji nije monoton, te atmosfera u klubu i ne može da bude loša.

„Postoji faza u pripremnom periodu koju mi zovemo takozvano ‘suvo trčanje’ gde jeste monotono, ali i to je deo sporta, deo fudbala. Nespreman igrač je nervozan igrač“, kazao je Ilić.

Da jesu trenirali dobro, potvrdio je kapiten ovog tima.

„Imali smo dosta vremena da se pripremimo kako na fizičkom i psihološkom tako i na tehničko taktičkom polju“, rekao je kapiten.

„Dva puta dnevno smo trenirali, imali smo šest utakmica od kojih četiri pobede, jednu nerešenu i jedan poraz. Trener na raspolaganju ima 25 igrača tako da očekujemo sutrašnju utakmicu sa sportskim nabojem“, ističe on.

Pred sutrašnju utakmicu sa Mokrom Gorom kaže da „igramo sa starim poznanicima, lokalni derbi. Znam da su i oni imali neke kadrovske promene, došao im je novi trener, ali sportski naboj i dalje postoji, bez obzira na to što su oni poslednji a mi na polovini tabele. Ipak lokalni derbi je lokalni derbi“.

„Fudbal je živa igra i nepredvidiva“ , dodaje Ilić.

Ipak dodaje da im nedostaje veštačka podloga, jer su stadion u Žitkovcu štedeli za početak sezone.

Jakšić: Izgradnja stadiona do 2022. godine

Što se tiče stadiona, Jakšić kaže da se krenulo sa početkom radova na fudbalskom stadionu, „mi smo pre neki dan i posetili te radove i na toj lokacijii se već radi i čišćenje terena“. Jakšić se nada da će 2022. godine i Trepča zaigrati na svom stadionu u Kosovskoj Mitrovici, kao i da će Trepčinih navijača biti u većem broju, jer će biti pristupačniji teren.

„Mlađe kategorije koje sada iz raznih razloga nemaju adekvatnu sportsku infrastrukturu ili treniraju po tim nekim manjim terenima u Mitrovici“, kaže Jakšić i dodaje da sve to košta, kao i prevoz dece do stadiona.

Od ove polusezone FK „Trepča“ je pojačala i svoj stručni štab pored novog trenera, tu je i pomoćni trener Tomislav Anđelković, kondicioni trener Šero Krivošić i trener golmana Srđan Nikolić. Takođe promovisan je i novi dres ovog fudbalskog kluba.

FK "Trepča"
Foto: KoSSev

FK „Trepča“ postoji već 88 godina i jedan je od najstarijih učesnika „Druge lige“ u staroj Jugoslaviji, a u jednoj sezoni se ovaj fudbalski klub takmičio u „Prvoj ligi“ stare Jugoslavije.

Posle 17 godina, Fudbalski klub „Trepča“ se prošle sezone, plasirao u viši rang takmičenja, tj. u „Srpsku ligu Zapad“ i posle jesenjeg dela ovaj klub je trenutno na 10. mestu od ukupno 18.

Iz FK „Trepče“ zahvalili su se sponzorima „Poštanskoj štedionici“ i Mts D.O.O, lokalnoj samoupravi kao i svim pijateljima kluba, koji žele da vrate Trepču na stazu stare slave.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.