Kurti Tačiju: Ne mogu da dođem ni večeras

Kurti tači
FOTO: Koha

Vest je ažurirana

Lider Samoopredeljenja (LVV), Aljbin Kurti, večeras je po drugi put u jednom danu odbio poziv kosovskog predsednika, Hašima Tačija da prisustvuje sastanku na kom je trebalo da mu uruči mandat za sastav nove kosovske vlade.

20:02 – Iako je rekao da je u inostranstvu, te da neće moći da prisustvuje sastanku sa kosovskim predsednikom u 20:00, koji je trebalo da mu uruči mandat za sastav nove kosovske vlade, lider LVV, kako prenose kosovski mediji još od 19 časova, prisustvuje zabavi koju njegova stranka organizuje u jednom od prištinskih restorana.

Kurti je u izjavi za medije poručio da je bio u Skoplju te da „nema agendu od danas za danas“.

Kaže da se „ne treba kasniti, ali ni žuriti“.

„Danas sam dobio dva poziva, ali agenda državnih rukovodilaca je vrlo zgusnuta. Dakle, ne možemo tako da se sastanemo, osim kada se dogodi neka nesreća ili neka druga hitna situacija“, rekao je Kurti, prenosi Gazeta Express.

U pismu poslatom Tačiju, a koje je takođe objavio na Fejsbuk stranici LVV, Kurti se zahvalio Tačiju na pozivnicama, i, kako prenose kosovski mediji, uputio mu je kritiku zbog toga što poziv je prvo prosledio portalima, prenose kosovski mediji.

„Danas sam bio u inostranstvu. Neću moći da dođem ni večeras“, poručio je Kurti, prenose kosovski mediji.

Sa druge strane, navodi da će se u narednim danima sastati sa kosovskim predsednikom a u vezi konsultacija o mandatu za sastav nove vlade.

Ovo je već drugi put danas da je lider pokreta Samoopredeljenje, nakon jučerašnje konstitutivne sednice na kojoj je izabran novi predsedavajući skupštine – član predsedništva LVV, Glauk Konjufca, odbio poziv kosovskog predsednika.

Prvi sastanak bio je zakazan za 13:30 u kabinetu predsednika, dok mu je, nakon što je Kurti odbio da prisustvuje zbog toga što „ima obaveze i nalazi se van Prištine“, Tači uputio još jedan – za večeras u 20:00.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.