Kurti smenio još jednog zvaničnika odlazeće vlade

Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, odlučio je danas da smeni još jednog zvaničnika svoje vlade. U pitanju je zamenik ministra za regionalni razvoj, Bahrim Šabani (Shabani), saopštila je kosovska vlada.

„Vršilac dužnosti premijera Republike Kosovo, Aljbin Kurti, doneo je odluku da razreši  zamenika ministra u Ministarstvu za regionalni razvoj, Bahrima Šabanija“, navodi se u odluci vlade.

Međutim, kosovska vlada nije saopštila razlog za smenu Šabanija.

Kurti je imenovao Bahrima Šabanija iz „6 plus“ za zamenika u Ministarstvu regionalnog razvoja pre samo 11 dana.

Podsetimo, nepoverenje vladi Aljbina Kurtija izglasala su u sredu kasno uveče 82 poslanika od 117 prisutnih, na 52. dan njenog postojanja, a te iste večeri vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, smenio je zamenika premijera iz LDK, Avdulaha Hotija, zbog toga što je, kako je potvrđeno potom iz LVV, on „bio glavni čovek za rušenje vlade“.

Kurti je prethodno smenio i ministra unutrašnjih poslova, Agima Veljiua, takođe iz LDK, što je bilo i okidač za sazivanje sednice o izglasavanju nepoverenja vladi.

Osim zvaničnika vlade, Kurti je za manje od dva meseca njenog postojanja smenio i više odbora javnih preduzeća –  Telekoma, Infrakos-a, Trepče, a među poslednjima je i odbor Univerzitetskog kliničkog centra Kosova jer „nije ispunjavao važne dužnosti i odgovornosti utvrđene statutom UKCK i nije uspeo da postigne ciljeve“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.