Kurti imenovao nove zamenike ministara, među njima troje Srba

Foto: Gazeta Exspress
Foto: Gazeta Exspress

Kosovski premijer, Aljbin Kurti imenovao je danas osam novih zamenika ministara iz manjiskih zajednica, među kojima je troje iz srpske zajednice.

Među troje srpskih zamenika je i bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević, koji je Kurtijevom odlukom ponovo postavljen na to mesto.

Pored njega, za zamenika u Ministarstvu zdravlja imenovan je Sreten Trajković, dok je Jasmina Jovanović imenovana za zamenicu u Ministarstvu finansija i transfera u kosovskoj vladi.

Kurti je za zamenika u Ministarstvu regionalog razvoja, imenovao Bašrima Šabanija (Bashrima Shabanija), a za zamenicu ministra u Ministarstvu ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija postavljena je Inci Halac – Buljukbaš ( Inci Halac-Bylykbash).

Kako se navodi na zvaničnom sajtu kosovske vlade, Erdžan Galjuš (Erxhan Galush), će od danas biti zamenik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, a Enis Kervan će obavljati funkciju zamenika ministra u Ministarstvu obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija, dok će Hamza Balje biti zamenik ministra u Ministarstvu infrastrukture i životne sredine.

Imenovanje novih zamenika ministara stiže dan nakon što je lider LDK, Isa Mustafa, sinoć saopštio da su u ovoj stranci „započeli sa pripremama“ za pokretanje zahteva o izglasavanju nepoverenja Kurtijevoj vladi. Ova odluka je usledila nakon sinoćnje iznenadne Kurtijeve odluke da razreši Agima Veljiua sa mesta ministra unutrašnjih poslova.

LDK namerava da pokrene zahtev za nepoverenje Kurtijevoj vladiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.