Kurti: Sinoć sam se ugrejao pod ćebadima

Kurti Aljbin
FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, kazao je da se sinoć u svojoj kući ugrejao pod ćebadima.

Kurti je to izjavio odgovarajući na pitanje – kako se greje tokom zajedničke konferencije za štampu sa ministarkom ekonomije, Artanom Rizvanoli, na kojoj je bilo reči o energetskoj krizi na Kosovu.

„Najveći deo vremena budem ili u vozilu putujući sa jednog mesta na drugo ili u vladi, gde imamo centralni sistem grejanja za čitav objekat, a sinoć kada sam otiša dosta kasno kući, ugrejao sam pod ćebadima, ali nadam se da ovo vaše pitanje i moj odgovor neće naterati poslanika Bekima Hadžijua (Haxhiu) da sutra organizuje konferenciju za štampu“, rekao je Kurti.

On je rekao da će učiniti sve što može za stabilnije snabdevanje i pristupačniju cenu struje.

„Imamo siromašno stanovništvo, čak i kada cene nisu visoke, one su visoke zbog siromaštva koje se prenosi sa generacije na generaciju“, rekao je Kurti.

KoSSev: Neposredno pre Kurtijevog obraćanja PDK je, kao jedan od predloga za rešavanje energetske krize, predložio kosovskoj vladi da razmotri deblokiranje linija prenosa sa Srbijom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.