Kurti se nije pojavio na ročištu

Poslanik Samoopredeljenja, Aljbin Kurti, danas se nije pojavio pred sudskim većem Osnovnog suda u Prištini. Njemu i grupi poslanika opozicionih stranaka se sudi za upotrebu nasilja u Skupštini Kosova.

Reporteri okupljeni kod Osnovnog suda u Prištini javljaju da su na suđenje došli šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Kada Bujupi i poslanici Samoopredeljenja Aljbuljena Hadjiju i Faton Topali.

Pred Osnovnim sudom u Prištini njima je 6. januara počelo suđenje zbog toga što su više puta na sednicama parlamenta aktivirali suzavac i onemogućavali rad skupštine. Oni se optuženi za upotrebu oružja, ili opasnih materija i ometanja službenog lica u vršenju dužnosti.

Svi oni su više puta na sednicama Skupštine Kosova u pokušajima da blokiraju rad parlamenta aktivirali suzavac, tražeći da se povuku potpisi premijera Kosova Ise Mustafe sa sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Sudija zakasnio, poslanici napustili zgradu suda

Suđenje poslanicima opozicionih stranaka zbog nasilja u Skupštini Kosova nije počelo danas, jer je sudija koji vodi predmet zakasnio petnaest minuta, što je bio razlog da optuženi poslanici napuste sudnicu i zgradu Osnovnog suda u Prištini.

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Donika Kada Bujupi i poslanici pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiju i Faton Topali čekali su petnaest minuta na dolazak sudije i, pošto on nije došao, oni su napustili sudnicu.

Poslanik pokreta "Samoopredeljenje", Aljbin Kurti, danas se nije pojavio pred sudskim većem Osnovnog suda u Prištini na suđenju grupi poslanika opozicionih stranaka za upotrebu nasilja u Skupštini Kosova.

"I prošli put smo trebali čekati na sudiju sat vremena. To je neodgovorno i pošto imamo velike obaveze oko organizovanja protesta 17. februara, mi odlazimo, jer nemamo vremena da čekamo," rekla je van sudnice Kada Bujupi.

RTK2/Beta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.