Kurti sa Svećljom na Severu, odali počast ubijenom specijalcu, posetili bazu policije u Z.Potoku

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, boravio je danas na Severu Kosova, zajedno sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova, Dželjaljom Svećljom.

Danas se na Kosovu obeležava 23. godišnjica formiranja Kosovske policije.

Centralna manifestacija kojoj su prisustvovali najviši prištinski zvaničnici održana je u Prištini.

Kurti je međutim, zajedno sa Svećljom ujedno posetio Sever Kosova.

„Na 23. godišnjicu od osnivanja Kosovske policije obeležili smo sećanje na pripadnika Specijalnih snaga Kosovske policije koji je pao na dužnosti, heroja Envera Zimberija“, poručio je Kurti na Fejsbuk profilu.

Kurti je takođe pomenuo Zimberija u svom govoru na ceremoniji u Prištini.

„Naš heroj Enver Zimberi suočio se sa srpskim kriminalnim bandama. Njegov pad u znak podrške našem državnom suverenitetu i poštovanju teritorijalnog integriteta, protiv zločina i nezakonitosti, ostaće svima nama kao primer bezuslovne ljubavi prema našoj Republici“, kazao je Kurti.

Iz kosovske vlade su saopštili da su Kurti i Svećlja položili buket cveća na putu Mitrovica-Zubin Potok, kod sela Zupče.

Kurti je ujedno potvrdio na Fejsbuku da su on i Svećlja posetili novu bazu Kosovske policije u Jasenoviku, ali i kamp Belvedere u južnom delu Mitrovice.

Objavio je i video u kojem je zabeležio svoju posetu Severu Kosova.

Podsetimo, Svećlja je i jula meseca ove godine, na „Dan sećanja na policajce poginule na dužnosti“ obeležio godišnjicu pogibije albanskog pripadnika tadašnjih specijalnih jedinica ROSU na Severu Kosova.

Enver Zimberi poginuo je u Zubinom Potoku 2011. godine, kada su ove jedinice po prvi put izašle na Jarinje i Brnjak.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.