Kurti otvorio konzularnu službu u Ajovi

Kurti konzularna služba Ajova
FOTO: Kancelarija kosovskog premijera

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, koji boravi u poseti SAD-u, sinoć je svečano otvorio konzularnu službu u Ajovi, potvrđeno je iz Prištine.

Otvaranju ove službe prisustvovali su ljudi iz dijaspore, predstavnici institucija i građani Ajove, navodi se u saopštenju.

Iz kancelarije kosovskog premijera poručuju da je ovom prilikom dvoje dece porodice Krveši (Kërveshi) koja godinama živi u Ajovi, dobilo uverenje o kosovskom državljanstvu.

Poručili su da će otvaranje ove službe unaprediti veze konzulata Kosova sa dijasporom u Ajovi.

„Proširujući usluge koje se pružaju u ovom konzulatu, Vlada Kosova ponovo potvrđuje održivost konzulata, kao i da će poboljšati svoje odnose sa državom Ajova i šire sa Sjedinjenim Američkim Državama“, naveli su iz kancelarije kosovskog premijera.

Otvaranju konzularne službe prisustvovali su i kosovski ministar odbrane, Armend Mehaj, zamenica ministra spoljnih poslova i dijaspore Liza Gaši (Gashi), šef kabineta premijera, Ljuan Daljipi (Luan Dalipi), pukovnik Ejup Maćedonci (Maqedonci), šef misije u Konzulatu u Ajovi, Artan Duraku i Berat Šalja (Shala), iz Ambasade Kosova u Vašingtonu.

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, zajedno sa delegacijom iz Prištine, već neko vreme boravi u SAD-u gde je održao više sastanaka sa predstavnicima ove zemlje i dijaspore. Kurti, kako prenose prištinski mediji, iz Ajove odlazi u Čikago.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.