Kurti obišao i kuće u izgradnji u naselju Brđani

Osim što je tokom posete severnom delu Mitrovice boravio u opštinskoj zgradi, kosovski premijer je danas obišao i kuće koje se grade u naselju Brđani.

Reč je o kućama koje su namenjene pripadnicima nevećinskih zajednica u ovoj opštini.

„Pre posete Opštini Severna Mitrovica i susreta sa njenim gradonačelnikom Erdenom Atićem i zamenicom gradonačelnika Katarinom Adžančić, premijer je boravio u naselju Brđani, odnosno na lokaciji gde su nove kuće koje se tamo grade uz podršku Vlade“, navodi se u saopštenju.

Kurti je razgovarao sa pojedinim vlasnicima novih kuća, a oni su, navode iz kancelarije kosovskog premijera, „izrazili sreću i zahvalnost na podršci Vlade“.

Kurti je potom na sastanku sa gradonačelnikom Severne Mitrovice razgovarao o napretku radova.

„Poželevši mu uspeh, premijer je izrazio podršku Vlade Republike Kosovo ovoj opštini i svim uslugama koje se ovde pružaju građanima bez razlike“, dodaju iz Kurtijevog kabineta.

Obilazak novoizgrađenih kuća usledio je dan nakon što je kosovska vlada usvojila zahtev da se još 4 miliona evra dodeli za izgradnju kuća za Albance u opštinama na Severu.

Proteklog meseca je kosovski ministar administracije lokalne samouprave, Eljbert Krasnići, u više navrata govorio o navodnom pozivu za izgradnju kuća za nevećinske zajednice na Severu u iznosu od 3 miliona evra, te da je taj poziv bio otvoren do 21. februara.

Izgradnja ovih kuća realizuje se od dolaska novih gradonačelnika na vlast u lokalnim samoupravama, koje su prethodno napustili Srbi.

Osim Severne Mitrovice, Kurti je danas obišao i opštine Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, uz još dvoje ministara. U Leposaviću je bio u Opštini, u Zubinom Potoku položio sveće na tek postavljeno spomen obeležje pre 13 godina stradalom kosovskom policajcu Enveru Zumberiju, bio je i u Banjskoj, a turneju je završio u Opštini Severna Mitrovica, odakle se i obratio medijima.


Pročitajte još:

SL osudila Kurtijevu posetu Severu, Arsenijević: Zašto vaši poslanici nisu izašli i upitali ga šta će tu?

Kurti iz K.Mitrovice: Glavna briga Beograda ta što ljudi koji nisu ni lekari ni nastavnici neće moći da dobijaju novac u kešu, imaju posebne registre za koje se ne zna

Kurti stigao i u Opštinu Severna Mitrovica, u toku sastanak sa Atićem

Kurti posetio Opštinu u LeposavićuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.