Kurti još jednom traži od Grčke da prizna Kosovo

Kurti Grčka Kuća
FOTO: Aljbin Kurti/Tviter

Prištinski zvaničnici sve češće lobiraju i javno pozivaju Grčku da prizna Kosovo. Još jedan poziv upućen je danas, od strane kosovskog premijera.

Kurti je priznanje Grčke zatražio tokom boravka u Davosu, u Švajcarskoj, u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

U objavi na svom Tviter nalogu, kosovski premijer je poručio da je zatražio od Grčke da se pridruži drugim zemljama EU.

„Na marginama Svetskog ekonomskog foruma obratio sam se Grčkoj kući i pozvao Grčku da se pridruži drugim zemljama EU u priznavanju naše nezavisnosti. Naši sastanci – i kulturni i diplomatski, postaju sve češći kako raste naša trgovinska razmena i bilans“, navodi Kurti.

Prištinski zvaničnici u poslednje vreme sve češće pozivaju Grčku da prizna Kosovo.

Jedan od poslednjih poziva uputio je početkom meseca zamenik kosovskog premijera, Besnik Bisljimi, na sastanku sa šeficom grčke kancelarije za vezu na Kosovu, Helenom Vakali.

„Sada je pravi trenutak da se Grčka pridruži većini zemalja EU i prizna nezavisnost Kosova“, poručio je na sastanku Bisljimi.

Početkom aprila takođe je Kurti na ekonomskom Delfi forumu u više navrata, odnosno na sastancima sa više grčkih zvaničnika, pozvao ovu zemlju da prizna Kosovo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.