Kurti: Doći će dan za naplatu struje građanima na Severu

Foto: Printscreen

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Poslanca AAK-a Time Kadrijaj na današnjoj sednici kosovske skupštine, pitala je Kurtija do kada će se struja plaćati građanima na Severu Kosova.

Ona je rekla da dok je Pokret Samoopredeljenje bilo u opoziciji optuživali su svaku vladu za tu temu.

„Kad ste bili u opoziciji krivili ste Vladu, sada kada ste u Vladi krivite nelegalne strukture Srbije. Zašto krivite neke druge, da li to znači da ste velikodušni državnim novcem? I kada će početi sistem naplate za severne opštine na Kosovu?“, upitala je ona.

Premijer Aljbin Kurti kazao je da je KOSTT nastavio da pokriva preusmeravanje struje u tom delu zemlje, ali da Vlada nije platila tu struju.

„Tačno je da smo bili kritični kada smo bili u opoziciji, jer sada smo nasledili ovu situaciju koja nam je pokazala da smo bili u pravu u svojoj kritici. U Briselu je napravljeno mnogo nepovoljnih sporazuma za Kosovo i sada mi plaćamo posledice. U Briselu su glavni argumenti protiv nas sporazumi i pomirenje, koje su napravile bivše vlade i ja sada moram da operišem nasleđem koje je preostalo. Dajem sve od sebe u skladu sa zakonima i ustavnošću. Trudimo se i čim budemo mogli doći će dan za naplatu struje građanima na Severu jer je to diskriminacija za ostale građane“, rekao je on.

KoSSev: U kosovskoj skupštini u toku je sednica, kojoj već drugi put ove nedelje prisustvuje kosovski premijer Aljbin Kurti. Na današnjoj sednici 11 je tačaka na dnevnom redu, među kojima su četiri nacrta zakona (za budžetska izdvajanja, o biocidnim proizvodima, te drugo razmatranje Nacrta zakona o elektronskoj identifikaciji i pouzdanim uslugama u elektronskim transakcijama, i drugo razmatranje Nacrta zakona o plemenitim metalima. Razmatra se i izveštaj Agencije za statistiku za prošlu godinu, izbor zamenika direktora regulatornog organa za vodoprivredu i izbor članova borda RTK. Inače, o više ovih tačaka se već duže raspravlja.

Svečlja najavio normalizaciju u snabdevanju ličnim kartama, kaže Kosovo koristi naprednu tehnologiju za čipove

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.