Koha: Kurti dobio podršku Izraela za zaštitu spomenika kulture i otvaranje kao turističke destinacije

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Premijer Kosova Aljbin Kurti primio je od izraelskog premijera Naftalija Beneta odgovor na pismo koje je poslao njemu i premijerima i predsednicima 56 zemalja.

Kako je saopšteno u saopštenju za štampu, Kurti je u pismu izrazio stavove Republike Kosovo o kulturnom nasleđu i značaju njegove zaštite.

S druge strane, Benet je izrazio zahvalnost što je Kurti sa njim i drugim svetskim liderima podelio svoje stavove o važnoj i delikatnoj temi zaštite kulturnog nasleđa.

„Izrael će vam rado pomoći u očuvanju spomenika univerzalne kulturne vrednosti, kao i u obraćanju pažnje na njih, pretvaranju u turističku destinaciju. Imamo veliko iskustvo sa našim kulturnim lokacijama u Izraelu, posebno u Jerusalimu, i ono što znamo u tom pogledu, rado ćemo podeliti sa vama“, navodi se u pismu.

U ime izraelske vlade, navodno je premijer Benet izrazio zahvalnost za otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.