Кulturnо-sportska manifestacija “Vidovdanske svečanosti 2024“ od 19. do 28. јuna u Velikom Ropotovu

Кulturnо-sportska manifestacija Vidovdanske svečanosti 2024
FOTO: „Vidovdanske svečanosti“ Veliko Ropotovo / Printscreen / Facebook

Kulturnо-sportska manifestacija “Vidovdanske svečanosti 2024“ koja se, osim u Gračanici, tradicionalno održava u Velikom Ropotovu, biće otvorena u sredu, 19. juna.

Ovu manifestaciju već 24 godine organizuju meštani Velikog Ropotova.

“Vidovdanske svečanosti 2024“ trajaće sve do 28. јuna, a posetioce, pored bogatog kulturno–umetničkog programa, očekuju mnoge sportske аktivnosti i nadmetanja u različitim disciplinamа.

Program počinje u sredu u 20.00 časova izložbom slika likovne kolonije „Vidovdanski kolorit“. Iste večeri nastupiće ansambl „Venac“ – Priština-Gračanica i kulturno-umetnička društva – „Abrašević“ iz Prilužja, „Radomir Popović“ iz Velikog Ropotova i „Simonida“ iz Raniluga.

Sledećeg dana, 20. juna u 20.00 časova, sledi početak turnira u malom fudbalu koji će trajati tokom cele manifestacije.

U nedelju, 23. juna u 10.00 časova, održava se „Zlatna svadba“, a istog dana u 21.00 čas, nastupiće kulturno-umetnička društva „Radomir Popović“ iz Velikog Ropotova, „Škola folklora“ iz Šilova, „Novo Brdo“ iz Novog Brda, „Stojan Stošić Miško“ iz Koretišta, „Pasjanka“ iz Pasjana.

U nastavku svečanosti sledi takmičenje pevača amatera u izvođenju narodnih pesama i izbor za MIS Vidovdana.

U narednim danima ovog događaja planirane su projekcije filmova, kao i takmičenja u košarci, šahu, stonom tenisu, narodnom višeboju. Dečiji sportski dan i kros, održaće se u četvrtak 27. juna sa početkom u 14.00 časova.

Vidovdanske svečanosti zatvaraju se na praznik, odnosno 28. juna.

Ujutru će se u crkvi Sv. Arhangela Mihaila i Gavrila u Velikom Ropotovu održati liturgija, a na samom kraju dana uslediće dodela priznanja, nagrada i zahvalnica. Pored mnogobrojnih kulturno-umetničkih društava i etno grupa, nastupiće guslar Stanko Adžić i pesnik Milan Mihajlović iz Kosovske Mitrovice.

„Ova manifestacija, godinama unazad, оkuplja najbolje sportiste i umetnike širom КiM i Srbije, tim povodom pozivamo ljude da nas posete“, poručuju iz organizacije ovog događaja.

Detaljan program ovogodišnjih Vidovdanskih svečanosti možete pronaći na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove manifestacije.

Tradicionalni Vidovdanski turnir u malom fudbalu od 20. juna u Velikom RopotovuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.