„Krzneni carinik“ otkrio još jedan „bunker“ pun cigareta u autobusu sa KiM

Neron ispred autobusa u kome su pronadjene cigarete
FOTO: Uprava carina Srbije

Srpski carinski službenici, uz pomoć službenog psa, Nerona, sprečili su juče na prelazu Horgoš, pokušaj krijumčarenja 2.750 paklica različitih cigareta u autobusu sa KiM koji se uputio ka Švajcarskoj, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu, na izlaznoj strani prelazaizdvojen autobus beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio 76 putnika ka Švajcarskoj.

Oba vozača i putnici su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, osim ličnog prtljaga.

Već na samom početku kontrole bilo je jasno da ima razloga da se u to posumnja, jer je carinski službeni pas Neron svojom reakcijom carinicima dao jasan signal da se u prostoru između toaleta i prtljažnog dela autobusa nalazi nešto sakriveno, poručuju iz Uprave carina Srbije.

Skidanjem tapacirunga iz prtljažnog dela, iza prostora autobuskog toaleta otkriven je ručno napravljen „bunker“ u kome je bilo 2.750 paklica cigareta „marlboro“, „vinston“, „kent“, „davidov“ i drugih, sa i bez akciznih markica, dodaje se u saopštenju.

Policija će pokrenuti krivični postupak protiv 37-godišnjeg vozača autobusa iz Velikog Trnovca.

Pročitajte još:

Neron nanjušio marihuanu u „bunkeru“ džipa na Merdaru

Neron ponovo u akciji, pronašao cigarete u autobusu sa Kosova

Neron pronašao drogu u autobusu sa Kosova

sakrivene cigarete u specijalno napravljenom bunkeru na Horgosu
FOTO: Uprava carina Srbije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.