Neron pronašao drogu u autobusu sa Kosova

neron
FOTO: Uprava carina Srbije

Najpoznatiji službeni pas u Srbiji – Neron, pomogao je sinoć carinskim službenicima da spreče pokušaj krijumčarenja oko 60 kilograma marihuane skrivene u podu autobusa kosovskih registarskih oznaka na prelazu Horgoš, saopštila je Uprava carina Srbije. 

pod neron
FOTO: Uprava carina Srbije

Droga je otkrivena u autobusu kosovskih tablica koji je prevozio putnike na relaciji Prizren – Hamburg, a sve zahvaljujući psu, Neronu, koji je ušavši u autobus jasno odreagovao na pod u zadnjem delu autobusa, pa su carinski službenici znali gde da traže skriveni tovar, navode u saopštenju.

Kada su otvorili poklopac, u podu ispod kog se nalazi motor, pred carinicima se ukazalo 52 paketa marihuane čija je ukupna težina 56 kilograma i 381 gram.

Osumnjičenim vozačima A.H.(1980) i F.H.(1992), obojica iz Podujeva, određeno je zadržavanje do 48 sati, te će uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici, prenosi RTV Vojvodina.

Iz Carine poručuju da je Neron specijalizovan za otkrivanje duvanskih proizvoda, ali da mu nije teško da detektuje ni druge intenzivne mirise kao što je miris marihuane, zbog čega je uspešan i u otkrivanju droge.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.