„Krzneni carinik“ Nero sprečio krijumčarenje preko 2.000 paklica cigareta

Foto: Uprava carine

„Zahvaljujući nepogrešivom njuhu službenog psa, carinici su u saradnji sa policijom, juče, 17. jula, na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš 2 u dva navrata sprečili krijumčarenje više od 2.000 paklica cigareta“, saopšteno je danas iz srpske Uprave carina.

Kako objašnjavaju, Nero, carinski pas specijalno obučen za otkrivanje krijumčarenih cigareta je najpre na prelazu Horgoš ukazao na „skriveni tovar“ u automobilu marke „Folksvagen šaran“ kojim je upravljao 55-godišnji bugarski državljanin. Skrivene u sedištu automobila nalazilo se 500 paklica cigareta „Marlboro“, „Davidov“ i „Viktori“.

Kasnije je na prelazu Horgoš 2 ukazao na duplo dno u automobilu marke „Opel zafira“ somborskih registracija u kom je pronađeno 1.670 paklica „Česterfilda“.

Iz carine navode da će do okončanja postupka protiv vozača biti zadržano i vozilo budući da vrednost zaplenjene robe premašuje trećinu vrednosti automobila.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.