Kršenja mere restrikcije kretanja i zabrane rada ugostiteljskih objekata, sumnjiva smrt na jugu, dve tuče u Leposaviću

Kosovska policija ILUSTRACIJA
Foto: KoSSev

Iako je noćas bila relativno mirna noć na Kosovu, Kosovska policija je reagovala u 26 slučaja kršenja mere zabrane kretanja. Na Severu mirno, sa dve tuče u Leposaviću – fizički obračun dve žene i dvojice muškaraca.

Najviše registrovanih slučajeva kršenja mere zabrane kretanja je u prištinskoj opštini – 21, ali su svi pušteni. Prekršaji zdravstvenih mera su se mahom ticali kretanja, uključujući i autoputeve, dok su samo dva slučaja u vezi sa kršenjem mere zabrane rada ugostiteljskih objekata.

Od kada su na snazi mere zabrane rada objekata, prema statistici u policijskim izveštajima, one se najčešće krše u pećkoj i đakovičkoj opštini. Za protekla 24 časa, U Vitomirici je u dva odvojena slučaja nezakonitog rada ugostiteljskih objekata privedeno dvoje. Oba muškarca bila su pod dejstvom alkohola. I u Đakovici je registrovan nezakonit rad ugostiteljskog objekta, a dva lica prekršila su meru karantina.

U istoj opštini je pronađena i muška osoba bez znakova života, čije je telo poslato na obdukciju.

Konačno, 24. slučaj nepridržavanja restrikcije kretanja registrovan je u Dragašu.

U selu Crep, u Ranilugu je policija zaustavila kamion u koji su bila utovarena tri grla stoke bez validne dokumentacije, zbog čega su životinje zadržali do verifikacije u stanici u Mučibabama.

Na Severu Kosova, situacija nešto drugačija. Dva fizička obračuna registrovana su u Leposaviću, tuča dve žene, kao i tuča dvojice muškaraca. Jedan je zadobio telesne povrede.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.