Krizni štab: Nastava od septembra u školama, časovi 45 minuta

Krizni štab nove mere
FOTO: Tanjug/Sava Radovanović

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji odlučio je da nastava u školama u od septembra bude održavana regularno i da časovi traju 45 minuta. Ministar prosvete Branko Ružić rekao je na konferenciji za novinare da je „ono što je bilo sigurno „da komuniciraju na sednici – da nastava krene redovno – da se đaci više ne dele u grupe i da časovi traju 45 minuta“.

„To smatarmo najzdravijim pristupom za obrazovanje, ali to ne znači da prethodnu godinu smatramo nekvalitenom jer smo svi dali maksimum da deca stiču potrebno znanje i upisuju željene škole“, rekao je Ružić.

Dodao je da je tim za škole u kom su predstavnici Instituta „Batut“ i ministarstva prosvete sačinio praktični predlog sa kojim su izašli pred Krizni štab, a kojim će biti definisano šta da se radi kada se po opštinama pojavi veći broj zaraženih.

„Mi smo u prethodnom periodu kao ministarstvo izbegavali da u javnost izlazimo sa nagađanjima kako će izgledati školska godina, bio nam je cilj da izađemo sa jasno donetom odlukom i sigurnom informacijom jer je zbog važnosti teme postojao nivo konfuzije“, rekao je Ružić.

Poslednjih dana u Srbiji se beleži konstantan rast novozaraženih od koronavirusa.

Većina je zaražena delta sojem virusa.

Prema podacima za poslednja 24 sata, zvanično je više od 2.200 zaraženih, a preminulo je osam osoba.

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je ranije danas da su kliničke slike kovid pacijenata sada gore nego u svim prethodnim talasima i da više od 70 odsto pacijenata zahteva kiseoničku potporu.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.