Krizni štab: Bez produžetka raspusta, zabrana okupljanja više od pet osoba

Foto: Nova.rs

Krizni štab odlučio je da uvede danas novu meru kojom se zabranjuje okupljanje više od pet osoba i na otvorenom, i u zatvorenom prostoru. Kako saznaje Nova.rs, nošenje maski napolju i dalje je samo preporuka.

Kada je reč o školskom raspustu za učenike osnovnih škola – izmena nema i trajaće po predviđenom kalendaru od 11. do 13. novembra. Prvi radni dan za osnovce trebalo bi da bude ponedeljak, 16. novembar 2020. godine.

Međutim, kako Nova.rs nezvanično saznaje – i srednjoškolci bi trebalo da dobiju tri dana ovog raspusta.

Ovaj medij preneo je u međuvremenu da će i učenici srednjih škola biti na raspustu od 11. do 13. novembra, te da je ova odluka doneta na sednici Kriznog štaba.

Osim produženja raspusta, prethodnih dana se spekulisalo da bi na današnjoj sednici Kriznog štaba moglo da se skrati radno vreme ugostiteljskih objekata, privremeno zatvore bioskopi i pozorišta, kao i vrtići.

Ništa od ovoga nije dogovoreno.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je juče da je, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji dogodilo, jedina efikasna mera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi.

U Srbiji je broj novozaraženih korona virusom u sredu prvi put od početka pandemije za 24 sata prešao 2.000. Zabeleženo je 2.412 novih slučajeva, na testiranih 12.617 osoba, a u četvrtak je potvrđeno 2.181 novih slučajeva na testiranih 12.480.

Nova.rs

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.