Krivični postupak protiv „Kelkos Enerdži“ ide u postupak posredovanja

decani-plav
Foto: Kallxo

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Tužilaštvo Peći je tokom ovog meseca podiglo optužnicu protiv firme „Kelkos Enerdži“ (Kelkos Energy) koja posluje sa hidroelektranama u Dečanima.

Ova optužnica se takođe odnosi na odgovorno lice Džordž Vebera (George Woeber), zbog krivičnog dela „Izazivanje opšte opasnosti“.

Oštećeni u ovom krivičnom predmetu prema optužnici je DOO „Lika Trade“.

Ovaj krivični slučaj prešao je u postupak medijacije. Ako strane postignu sporazum, slučaj će se smatrati zatvorenim.

„U vezi sa vašim pitanjem, želeo bih da vas obavestim da je slučaj 24.05.2021 poslat u postupak posredovanja“, kaže se u odgovoru Pećkog suda datom Kallxo.com.

U optužnici se navodi da je kao rezultat brzi protok vode iz kanala (cevovoda) koji služi za cirkulaciju i sakupljanje vode i njenu isporuku za snabdevanje hidroelektrana, kojima upravlja i kojim upravlja „Kelkos Enerdži (Kelkos Energy)“, u potpunosti srušio i naneo štetu putu koji je bio pripremljen za asfaltiranje, u dužini od tri kilometra, pri čemu je pričinjena materijalna šteta izvođaču radova na putu, oštećenom Doo „Lika Trade“.

Prema optužnici, događaj se dogodio 30. aprila 2020., oko 16:50, u Dečanima, tačnije na delu puta Dečan-Plav.

Državni tužilac je predložio nadležnom sudu da okrivljeni G.V. i pravno lice „Kelkos Enerdži“ budu proglašeni krivim i osuđeni u skladu sa zakonom za krivično delo koje im se izriče.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.