Krasnići: Sa partijama na vlasti razgovaramo o izborima

Bivši predsednik Skupštine Kosova i predsednik Nacionalnog saveta Inicijative za Kosovo Jakup Krasnići izjavio je da se s predstavnicima stranaka na vlasti razgovara o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora.

On takođe ne isključuje mogućnost saradnje s Demokratskom partijom Kosova (DPK), koju sada vodi Kadri Veselji, ako se ona bude distancirala od loše vladavine u vreme Hašima Tačija.

"O razgovorima koje imamo s vladajućom koalicijom, ne podnosimo račune nikome. Međupartijski dijalog treba da bude stalna kultura u našoj politici. Sigurno je da razgovori o vanrednim izborima ne mogu da budu neograničeni", rekao je Krasnići.

Pokret Samoopredeljenje optužio je AZBK i Incijativu za Kosovo da flertuju s vladajućom koalicijom i od njih zatražio odgovor na pitanje zbog čega to čine, da li zbog ulaska u koaliciju s njima ili zbog nekih drugih interesa.

Krasnići je rekao da je DPK, u kojoj je obavljao funkciju generalnog sekretara, napustio zbog Hašima Tačija i njegove loše politike u vođenju zemlje dok je bio na čelu vlade.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.