Na Preševu 99.000 evra i preko 14 kg zlata

Srpski carinici su za vikend na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja 99.000 evra i preko 14 kilograma zlata.

Na ovaj prelaz je 17. aprila 2016. godine je oko 13 časova pristigao automobil ''VW Passat'' skopskih registarskih oznaka. Njim je upravljao 43-godišnji makedonski državljanin R.J koji je putovao sam. Iako je na pitanje carinika odgovorio da nema ništa da prijavi, automobil je upućen na detaljan pregled mobilnim skenerom.

Službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina na snimku su uočili nepravilnosti u središnjem delu automobila, oko menjača. Nakon što su isekli zaštitni aluminijumski lim oko auspuha, službenici Uprave carina su potvrdili da je vozilo prepravljano za potrebe krijumčarenja. Širenjem prosečenog otvora, paketići obmotani selotejpom su postali jasno vidljivi. Izvađeno je ukupno 47 paketića ispunjenih zlatnim nakitom i 99.000 evra u gotovini.

Nakon izvršenog merenja potvrđeno je da se radi o ukupnoj količini od 14,461 gram zlata, a prebrojavanjem otkrivenog novca da je reč o 198 novčanica u apoenima od po 500 evra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.