Krađe u Mitrovici, nasilje u porodici u Gračanici i pretnja u Novom Brdu

kosvska policija

Prethodnih dana, kosovska policija zabeležila je dva slučaja krađe u Kosovskoj Mitrovici, u glavnoj ulici, Kralja Petra I. Pored toga, u toku prethodnog dana, u policijskom izveštaju evidentirani su i slučajevi nasilja u porodici u Dobrotinu i pretnje u Novom Brdu.

Juče je, kako je policija potvrdila, kosovski Albanac pokušao da izvrši krađu u Kosovskoj Mitrovici, nešto posle 12 časova. U sred bela dana u ulici Kralja Petra I, nedaleko od kafića Bee Bop polomio je staklo na prozoru parkiranog automobila, međutim, brzom reakcijom policije uhapšen je na delu.

Kako navode iz policije, ovo lice je pokušalo da ukrade 40 evra, koliko se u tom trenutku nalazilo u automobilu. Okrivljeni se trenutno nalazi u pritvoru. 

Maloletnik, romske nacionalnosti priveden je pre dva dana, u ulici Kralja Petra I, u Kosovskoj Mitrovici, zbog krađe stvari, vrednosti od oko 10 000 dinara. Nakon ispitivanja  pušten je na slobodu.

U selu Zebince u Novom Brdu, pritvoreno je lice albanske nacionalnsti zbog pretnje licu srpske nacionalnosti. Predlogom tužioca, okrivljenom je određen pritvor.

Uhapšen je i muškarac, kosovski Srbin, iz Dobrotina, pošto je isti, pod dejstvom alkohola, fizički napao svog oca. Pored toga, okrivljeni je ometao policijske službenike u vršenju službene dužnosti. U izveštaju se navodi da nije bilo povređenih, kao i da je okrivljenom određen pritvor.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.