KP za region Sever: Troje privedeno zbog fizičkog napada na mladića u Mitrovici, među njima i osoba sa poternice

Ilustracija kosovska policija
Foto: KoSSev, Ilustracija

Vest je ažurirana

Kancelarija za KiM: Jedan od napadača zaposlen u KBS

O napadu na mladića u Bošnjačkoj mahali, upravo je izvestila i Kancelarija za KiM, navodeći da su D. M. napala trojica Albanaca bez ikakvog povoda, kao i da je, što ih „posebno zabrinjava“, jedan od napadača zaposlen u KBS-u.

„I ovaj napad, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Kosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu“, ocenjuju iz ove Kancelarije.

Najoštrije su osudili napad i zatražili od međunarodnih organizacija da omoguće miran život Srbima na KiM.

Tri osobe, među kojima i kosovski Albanac E.A. (1984) koji se nalazi na poternici radi izdržavanja kazne zatvora, privedene su zbog fizičkog napada koji se dogodio u utorak u ranim jutarnjim časova u ulici Knjaza Miloša u severnom delu Mitrovice, saopštili su iz Kosovske policije za region Sever.

Naime, oko 01.10 policijskoj stanici PS Mitrovica – Sever prijavljeno je da su do tada nepoznate osobe napale Srbina sa Kosova M.D. (2001) i naneli mu povrede na ruci i u predelu oka.

On je prebačen do KBC u Mitrovici, gde je pregledan i tada su mu konstatovane “lake telesne povrede”, te da je on zadržan na odeljenju hirurgije zbog dalje opservacije.

U sklopu istrage policijski službenici Istražne jedinice Mitrovica – Sever priveli su tri osobe.

Iz policije poručuju da preduzimaju sve neophodne mere i radnje na daljem identifikovanju počinilaca ovog krivičnog dela.

Dalja istraga je u toku, navode.

Ranije danas, Kosovska policija saopštila je manje detalja o ovom slučaju.U svom dnevnom izveštaju izvestili su da se dogodio napad a slučaj je tada kvalifikovan kao „nanošenje teških telesnih povreda“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.