KP: Uhapšen „narodni lekar“ iz Mališeva, ucenjivao pacijentkinju

KP policija
Foto: KoSSev

Kosovska policija uhapsila je Albanca iz Mališeva, „narodnog lekara“, osumnjičenog da je pored nezakonitog obavljanja medicinske delatnosti, zajedno sa svojom suprugom ucenjivao pacijentkinju pokušavši da od nje iznudi 30.000 evra.

M.Z. (1962), iz Mališeva, obavljajući profesiju „narodnog lekara“, od oštećene pacijentkinje prisvojio je iznos od šest hiljada evra, u periodu od 2016. do danas, kao nagradu za navodno pružanje medicinskih usluga, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Ovaj „lekar“ je u sklopu svojih usluga nudio duhovno isceljenje, rešavanje porodičnih problema i slično. Nakon određenog vremena, kako navode iz Kosovske policije, koristeći podatke koje je saznao od oštećene tokom „seansi izlečenja“, uz pomoć svoje supruge, počeo je da je ucenjuje i da preti da će joj uništiti porodicu ukoliko mu ne donese iznos od 30.000 evra.

Policija je izvršila pretres prostorija u kojima je osumnjičeni obavljao „profesiju“ kao i njegovu kuću u Mališevu i oduzeti su dokazi, koji će, kako se navodi u saopštenju, biti iskorišćeni u daljem sudskom postupku.

Prema podacima koje je policija pribavila, osumnjičeni se bavio i veterinarskom delatnošću.

Uhapšenom je određen 48-časovni pritvor, a Kosovska policija apelovala je na druge potencijalne žrtve prevare da slučaj prijave policiji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.