Džon Jovanović: DFC će podržati izgradnju autoputa Niš-Priština, u planu više projekata

Džon Jovanović
Džon Jovanović/FOTO: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Šef novootvorene Kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu, Džon Jovanović, izjavio je za RTS da je cilj ove korporacije da u roku od tri meseca odradi više projekata, a da će se za početak pridružiti projektima koji su već u realizaciji.

„Kolege iz šest različitih američkih agencija koji su bili u delegaciji iz Vašingtona oduševljeni su svojom prvom posetom Beogradu i prilikama i potencijalom ovog regiona, kako u ekonomskom tako i u društvenom smislu, i ja delim njihovo mišljenje“, rekao je za RTS Džon Jovanović, Amerikanac srpskog porekla.

Iznenađen je sa koliko spremnosti su ljudi čekali na povratak američke privrede i dolazak američkih investicija.

„Narodi ovog regiona dele zajedničke vrednosti i mi bismo želeli da te vrednosti gradimo kroz poslovne ali i društvene projekte, pogotovo žensko preduzetništvo. Mnogi su se javili i rekli da je to sjajna prilika za Srbiju i region“, istakao je Jovanović.

„Za nas je najbitnije da pronađemo priliku i da već u prva tri meseca uradimo nekoliko projekata, a za početak ćemo se priključiti projektima koji su već u toku poput auto-puta ‘Mir'“, rekao je Jovanović.

DFC raspolaže sa 60 milijardi dolara, a u ovom regionu vide, prema rečima Jovanovića, ogroman potencijal i veruje da će biti velikih ulaganja.

Džon Jovanović veruje da je ovo početak nove ere u odnosima SAD i Srbije, a mera uspeha rada kancelarije DFC-a meriće se otvaranjem novih radnih mesta.

Direktor kancelarije DFC-a u Beogradu, za koga kažu da je glavni čovek predsednika SAD Donalda Trampa za Balkan, kaže za RTS da će mu više od srpskog porekla u realizaciji projekata u regionu pomoći iskustvo u poslovanju.

Podrška supruge i porodice nije izostala, a kako kaže Jovanović, majka mu je presrećna.

„Svi su me podržali jer je ovo izuzetna prilika koja se jednom dešava u regionu i svakako u mom životu“, rekao je za RTS Džon Jovanović.

RTS

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.